2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε μικρά μπισκότα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε μερικά λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.