Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Λουτσέσκου: «Οφείλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Λουτσέσκου: «Οφείλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

0
lucescku-telikos

Η ομιλία του Ρουμάνου τεχνικού προς τους παίκτες της Skoda Ξάνθη μετά τη λήξη του τελικού

Μπέρτος: «Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί»

Μπορεί να έχουν περάσει τρεις ημέρες από τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Skoda Ξάνθη (3-1), όμως οι συζητήσεις και οι… αναλύσεις με τα σχόλια και παραλειπόμενα του αγώνα συνεχίζονται ανάμεσα στους Ξανθιώτες φιλάθλους. Ένα ερώτημα που παραμένει είναι το τι είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στους παίκτες του μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν μπροστά στα μάτια όλων των θεατών και τηλεθεατών, συγκέντρωσε τους παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τους μιλούσε για περίπου ένα δίλεπτο, ενώ την ίδια στιγμή οι τροπαιούχοι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχιζαν τους πανηγυρισμούς τους.

Σύμφωνα με τα όσα… διέρρευσαν από αυτήκοες μάρτυρες της συγκλονιστικής και σπάνιας στιγμής, ο Ρουμάνος τεχνικός της Skoda Ξάνθη είπε προς τους παίκτες και τους συνεργάτες του: «Ξέρω πώς αισθάνεστε και εγώ το ίδιο αισθάνομαι. Δεν έχω μάθει ούτε εγώ να χάνω σε τελικούς, αλλά μέσα στην ζωή είναι και τα άσχημα αποτελέσματα. Όλοι θέλαμε το κύπελλο. Λάθη γίνονται και πάντα θα γίνονται, για αυτό δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς. Από τα λάθη αυτά οφείλουμε να μαθαίνουμε. Τα όσα καταφέραμε, το ταξίδι που κάναμε, ήταν πολύ σημαντικό και πλέον έχει σημασία να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να δούμε ενωμένοι την επόμενη μέρα. Μέσα από τέτοιες ήττες μπορούμε να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για την πορεία σας και που φέρατε τόσο κόσμο εδώ. Οπωσδήποτε πρέπει να πάτε ξανά να τους ευχαριστήσετε για την παρουσία τους εδώ». Έτσι και έγινε και οι παίκτες αφού είχαν χαιρετήσει αρχικά τους Ξανθιώτες φιλάθλους, κινήθηκαν εκ νέου προς τις κερκίδες όπου βρισκόταν για να τους χαιρετήσουν ξανά και να τους πετάξουν τις φανέλες και άλλα σουβενίρ του τελικού.

Μπέρτος: «Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί»

mpertos-moiraiosΤα λάθη που κάνει κανείς τις περισσότερες φορές τον… στοιχειώνουν. Σε μια χρονιά που ο Μανώλης Μπέρτος διέπρεψε με την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα και σε όλη τη διάρκεια του Κυπέλλου και είδε τις… μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα αποτελώντας μεταγραφικό στόχο – μεταξύ άλλων – του Παναθηναϊκού, ένα λάθος γύρισμα στον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, φαίνεται ότι θα τον ακολουθεί για πολύ καιρό.

Και μπορεί σύσσωμη η Ξάνθη στην ανάπαυλα του α’ ημιχρόνου να έσπευσε να καθησυχάσει τον 26χρονο αμυντικό που έλεγε και ξανάλεγε «παίρνω πάνω μου την ευθύνη», όμως ο ίδιος δεν συγχωρεί τον εαυτό του για τον τρόπο που σκόραρε ο Χάρα.

«Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να δώσω πάσα στον Καρυπίδη. Ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου, αλλά αποδείχθηκε λανθασμένη. Είδα στο βίντεο αρκετές φορές τη φάση. Φαίνεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Δεν υπολόγισα πως ήταν τόσο κοντά ο Χάρα. Κι όταν κατάλαβα τι έγινε ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πλέον θα είμαι πιο προσεκτικός. Στο β’ ημίχρονο μπήκα με τη σκέψη να ανταποδώσω με ένα γκολ, όμως δεν δόθηκε κάποια ευκαιρία για να το καταφέρω. Όπως και να έχει, όμως, αναλαμβάνω την ευθύνη. Αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά για μας. Το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο», δήλωσε ο Μπέρτος στο «Εθνοσπόρ».

Βέβαια ο αμυντικός της Ξάνθης μετρίασε κάπως τη στεναχώρια του τόσο από την αντιμετώπιση που είχε από τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, όσο και από την αποθέωση που δέχθηκε από τους Ξανθιώτες φιλάθλους οι οποίοι προσπάθησαν με τον τρόπο τους να τον στηρίξουν ψυχολογικά. Παράλληλα η ξανθιώτικη ΠΑΕ τον ενθάρρυνε για τη συνολική προσφορά και παρουσία του, προτείνοντας του μία ημέρα μετά τον τελικό νέο συμβόλαιο, με βελτιωμένες αποδοχές.

Συγχαρητήριες επιστολές από τις τοπικές αρχές

Εν τω μεταξύ δεν σταματούν να καταφθάνουν συγχαρητήριες επιστολές στα γραφεία της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, για την πορεία της ομάδας και τη συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου παρά την αξιοσημείωτη προσπάθεια ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1.

Μερικές από τις συγχαρητήριες ανακοινώσεις:

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν – Γιαννακίδης Στάθης (Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης):

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι Βουλευτές του Ν. Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Γιαννακίδης Στάθης, συγχαίρουν την ομάδα της πόλης μας, Skoda Xanthi, τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό κλιμάκιο, τη διοίκηση, για τον αγώνα που έδωσαν στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου 23-05-2015 και θέλουν να τους γνωρίσουν πως θα είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες και τους αγώνες τους».

Κοντός Αλέξανδρος (Βουλευτής ΝΔ Ν. Ξάνθης):

«Η μεγαλύτερη μέρα για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Ήμασταν δίπλα τους. Η ομάδα μας είχε πάθος, έβγαλε δύναμη, έπαιξε με ψυχή. Χάσαμε στα σημεία, σταθήκαμε όμως όρθιοι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, στην τεχνική ηγεσία, συγχαρητήρια στον Χρήστο Πανόπουλο και στη διοίκηση. Τα πιο πολλά συγχαρητήρια όμως στον υπέροχο κόσμο της Ξάνθης, που ήταν παρών και κέρδισε τη μάχη της κερκίδας».

Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος (Δήμαρχος Ξάνθης):

«Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας, της Skoda Ξάνθη. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών μας και για την κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι είμαστε περήφανοι που φτάσαμε έως εδώ, στον τελικό.

Θεωρώ πως, ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η όλη προσπάθεια και ο αγώνας που έδωσε η Skoda Ξάνθη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση, στην τεχνική ηγεσία, στους προπονητές, στους παίχτες μας, καθώς και στους φιλάθλους, που πάντα στέκονται στο πλευρό της ομάδας μας. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τέσσερις παραπάνω εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παρακολούθησαν τον τελικό κυπέλλου από την κερκίδα των Ξανθιωτών, μαζί με τους 4000 περίπου φιλάθλους της Skoda Ξάνθη που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ!

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …