Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

0
manitarosoupa

-750 γρ. μανιτάρια (διάφορα)

-15 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 μαρούλι

-1 μικρό κρεμμύδι

-1 κούπα φρέσκο άνηθο

-Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο

-½ κούπα ρύζι καρολίνα

-Λάδι

-Αλάτι

-Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

-2 αυγά

-2 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινή θέλετε τη σούπα)

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Πλένουμε καλά τα κρεμμύδια, το μαρούλι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισή κούπα λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα μαρούλια να μαραθούν. Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, ψιλοκομμένα), το αλάτι και το πιπέρι. Η σούπα είναι έτοιμη, όταν βράσει το ρύζι.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά στο μούλτι, προσθέτουμε τα λεμόνια και ελάχιστο αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη-λίγη ζεστή σούπα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα αδειάζουμε το μίγμα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…