Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Μπάσιμο» του Ιβάν Σαββίδη στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης

«Μπάσιμο» του Ιβάν Σαββίδη στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης

0
ivan-moufa

Αγοράζει τον Ορφέα Puma και τον μετονομάζει σε «ΣΕΚΑΠ Ορφέας»

Η σχέση του Ιβάν Σαββίδη με το ποδόσφαιρο είναι γνωστή με την παρουσία του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία όμως όπως φαίνεται δεν καλύπτεται πλήρως με την ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς πρόσφατα έκανε «κρούση» για την απόκτηση και μίας ομάδας από την Ξάνθη και συγκεκριμένα του Ορφέα Puma.

Σκέψη του ομογενή Ρώσου επιχειρηματία είναι να αποκτήσει και την ξανθιώτικη ομάδα, έτσι ώστε να ενισχύσει στην προώθηση και διαφήμιση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Ορφέα Μπάμπης Χατζημεστής, μετά και την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε, σκεφτόταν πολύ σοβαρά να αποσυρθεί από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, όμως δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα έρμαιο της τύχης της αλλά να τη μεταβιβάσει σε κάποιον ισχυρό – οικονομικά – παράγοντα. Έτσι η πρόταση από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη κρίθηκε ιδανική, καθώς ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεσμεύθηκε ότι θα κρατήσει το σήμα του συλλόγου αλλά και τους παίκτες, ενώ στο έμψυχο δυναμικό του Ορφέα θα προστεθούν σε πρώτη φάση ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης ωστόσο θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, καθώς η ομάδα από «Ορφέας Puma» θα μετονομαστεί σε «ΣΕΚΑΠ Ορφέας», ενώ θα διατηρήσει ως έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ το οποίο μάλιστα θα ανακαινίσει για να το κάνει σύγχρονων προδιαγραφών, με απώτερο σκοπό να φτάσει ο Ορφέας να αγωνίζεται μελλοντικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εξάλλου η ξανθιώτικη ομάδα βρίσκεται στην Α’ τοπική κατηγορία και έχει αρκετές πιθανότητες να προβιβαστεί φέτος στη Γ’ Εθνική.

Η συνάντηση των δύο ποδοσφαιρικών παραγόντων Ι. Σαββίδη – Μ. Χατζημεστή έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο καφέ «FreshCo» που διατηρεί ο τελευταίος στο 3ο χλμ. Ξάνθης – Λάγους και προέκυψε κατ’ αρχήν συμφωνία, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το μεσημέρι, αλλά αυτή τη φορά στα γραφεία της ΣΕΚΑΠ όπου θα πέσουν και οι υπογραφές στα συμβόλαια για τη μεταβίβαση της ομάδας. Το οικονομικό σκέλος δεν έχει γίνει γνωστό αν και φημολογείται ότι η συνολική αξία (σήμα ομάδας – έμψυχο υλικό) θα αγγίξει τις 30.000 Ευρώ. Στη φωτό φαίνονται από δεξιά οι Μπ. Χατζημεστής, Ιβάν Σαββίδης, Μάκης Μπογιατζίδης (προπονητής Ορφέα) και ο παλαίμαχος Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Μαζάνης που εκτέλεσε χρέη διερμηνέα στη συνάντηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…