Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κεφτέδες με πλιγούρι νηστίσιμοι

Κεφτέδες με πλιγούρι νηστίσιμοι

0
keftedes pligouri

-250 γρ πλιγούρι ψιλό

-1 1/2 ποτήρι νερού νερό

-1/2 τεμ ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης

-1 τεμ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό

-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

-1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά- καυτερή

-1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμος

-Αλάτι – πιπέρι

Πλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μαζί με την πιπεριά μέχρι να μαραθούν και τα βάζουμε σε μπολ. Εκεί προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλεύρι, όλα τα μυρωδικά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια, στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα τοποθετούμε πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας) για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…