Σχόλια 19/03/15

0
odisseas-boyrboykelhs
Μήπως νοιώθετε τελευταία ως επιβάτες στο τρενάκι του Αλέξη με συνοδηγό τον Καμμένο;


Υποκρισίας συνέχεια
Οι καθηγητές της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα, αντί εργαστηρίων, έκαναν ομιλίες στους μαθητές για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας (bullying) προχθές, την ημέρα της κηδείας του νεαρού τροφίμου της Σχολής.
Για άλλη μια φορά υποκριτές. Διότι έβλεπαν τότε και δεν μίλησαν για να προλάβουν το κακό. Μιλούν τώρα, αλλά υποκρινόμενοι οι άθλιοι όπως και ο διευθυντής. Όπως γίνεται σήμερα εδώ, στην Ξάνθη, στο νυχτερινό Γυμνάσιο και οι καθηγητές και ο Προϊστάμενος δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτε, δεν γίνεται τίποτε, όλα είναι εντάξει.
Έτσι έκαναν και στα Ιωάννινα. Μέχρι που το κακό έγινε και χάθηκε μια ζωή ενός νέου άδικα.
«Ε»


Ονόματα όχι μόνον λόγια
Ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Α. Αθανασόπουλος, που διενήργησε σχετική έρευνα για τα γεγονότα εις βάρος του άτυχου νέου, δέχτηκε φραστική επίθεση. Υποστηρίζει ότι τον απείλησαν οι συνδικαλιστές και άλλοι πως θα χυθεί και το δικό του αίμα!
Και καλά οι τραμπούκοι, το συνηθίζουν να απειλούν, αυτό είναι γνωστό. Όμως, έχουμε μια απορία: Νομικός είναι, γιατί δεν είπε τα ονόματα αυτών που τον απείλησαν στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία; Για να τιμωρηθούν τα ανθρωπάρια. Διότι κάτι θα γνωρίζουν που θέλουν να μην γίνει γνωστό…
«Ε»


Τον εγκατέλειψε και η Παναγία
Ο δούλος του Θεού Αναστασιάδης, επάγγελμα προπονητής, είναι βαθύτατα στεναχωρημένος. Διότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον απέλυσε. Και δεν στεναχωριέται γι’αυτήν την απόλυση αλλά γιατί τον εγκατέλειψε και η προστάτιδά του Παναγία!
Ιλαρότητα προκαλούν οι εν λόγω δηλώσεις του κυρίου αυτού. Που συνεχίζει απτόητος να εκθέτει την πίστη του με αυτόν τον τρόπο, εκτιθέμενος βέβαια και ο ίδιος, κυρίως, περισσότερο. Η πίστη στο μεϊντάνι της αγοράς.
Θλίψη, γιατί η σεμνότητα που διακρίνει τον πραγματικό Χριστιανό, εδώ γίνεται εμπόρευμα σ’ έναν υποβαθμισμένο χώρο, αυτόν του ποδοσφαίρου.
«Ε»


Νέα κίνηση για το ΕΒΕ
Είναι δεδομένο και ξεκίνησε ήδη ως κίνηση νέων που έχουν ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην αγορά της Ξάνθης, την βιοτεχνία, βιομηχανία, εμπόριο.
Επομένως στις εκλογές που θα γίνουν, από τη μια θα υπάρχει η παράταξη Μωραΐτη και απέναντί της η νέα κίνηση η οποία θα διεκδικήσει το Επιμελητήριο Ξάνθης με νέα και παλιά έμπειρα πρόσωπα. Της κίνησης ηγούνται οι Οδυσ. Βουρβουκέλης, Δ. Καραπαναγιωτίδης, Β. Σιούτας και άλλοι.
Το μήνυμα είναι θετικό. Ότι υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα από νέους συμπολίτες.
«Ε»


Τέλος χρόνου
Τέλος της διαδικασίας των λεκτικών παιγνίων. Ήρθε η δύσκολη ώρα της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.
VEN.KAR.


Ζητούνται Ευρωτσολιάδες
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν η χώρα να μείνει στο Ευρώ. Μέχρι πρόσφατα ήταν η συντριπτική πλειοψηφία. Υπάρχουν επίσης αρκετοί Έλληνες που θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη. Συνήθως ταυτίζονται με τους πρώτους – αλλά όχι απόλυτα.
Υπάρχουν λιγότεροι (αλλά αρκετοί) Έλληνες που θέλουν η χώρα όχι μόνο να μείνει στην Ευρώπη – αλλά να γίνει Ευρώπη. Να εκσυγχρονιστεί, έτσι που οι δείκτες ποιότητας ζωής, κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, ασφάλισης και πρόνοιας, προστασίας δικαιωμάτων, παραγωγικότητας, κλπ. να φτάνουν τουλάχιστον στον μέσο όρο των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Δεν με ενδιαφέρει απλώς το να μείνουμε στο Ευρώ ή να ανήκουμε τυπικά στην Ε. Ε. – θέλω να είμαστε Ευρώπη. Πρόσφατα αρκετοί με αποκάλεσαν «Γερμανοτσολιά». Θέλω να τους διορθώσω. Δεν είμαι Γερμανοτσολιάς – αλλά φανατικός Ευρωτσολιάς.
Ευρωτσολιάς είναι για μένα ο Έλληνας που συνδυάζει την ελληνική παράδοση («τσολιάς») με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μπορεί να είναι είτε αριστερός είτε δεξιός. Δεν τον νοιάζει αν ο εκσυγχρονισμός της χώρας γίνει από την Αριστερά ή την Δεξιά. «Άσπρη γάτα – μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια», όπως είπε ο Τενγκ. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι αν η Ελλάδα θα μείνει στο Ευρώ ή την Ευρώπη. Είναι αν θα γίνει Ευρώπη. Το να σέρνεται μέσα στην Ε.Ε. επιδοτούμενη και γραφική, δεν μου λέει τίποτα.
Ευρωτσολιάς, λοιπόν. Και καλώ όλους τους ομοϊδεάτες μου να συνταχθούν σε αυτή τη νέα κατηγορία. Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Εθνική μας Εορτή. Μήπως, αντί να αναμασήσουμε πάλι τα κατορθώματα των προγόνων, ρίξουμε μία ματιά προς το μέλλον;
Ν.Δ.


Τι ζούμε, Θεέ μου…
Το υπουργείο της εθνικής μας άμυνας θα μοιράσει μπροσούρες στα σχολεία για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Αφού δεν το αναλαμβάνει ο υπουργός της Παιδείας, το κενό σπεύδει να καλύψει ο Πάνος. Ο πατριώτης Πάνος αναλαμβάνει και τις παρελάσεις. Αλλά και την διατήρηση της μουσικής μας παράδοσης. Γι΄ αυτό και μετά το πέρας της παρέλασης της 25ης Μαρτίου η μπάντα του στρατού θα παίζει δημοτικά τραγούδια. Η ΜΟΜΑ, ο λοχίας στις σχολικές τάξεις και η μπάντα του Συντάγματος στις πλατείες. Τι ζούμε Θεέ μου!
Μην τολμήσει κανείς ξενέρωτος Ευρωπαίος να μας πει οτιδήποτε. Ότι δήθεν αυτά θυμίζουν καθεστώς. Εμείς έχουμε αριστερή κυβέρνηση!
Τι είναι εκείνο λοιπόν που μας πειράζει όταν ο πατριώτης Πάνος αναλαμβάνει να ενημερώσει τα ελληνόπουλα για τις διεκδικήσεις μας από τους Ούννους; Αφού δεν το κάνουν οι γονείς τους, θα το κάνει ο Πάνος. Να κάνουμε και μία πρόταση, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης: Το μάθημα της γυμναστικής μπορούν να το αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις. Κι όχι μόνο.
Και μην ακούτε τις κακοήθειες που διέδιδαν οι Σαμαροβενιζέλοι ότι δήθεν η αριστερά θα καταργούσε τις παρελάσεις. Τους αρέσουν οι παρελάσεις. Και οι μπάντες. Και το χειροκρότημα…
Θ.Μ.


Το γλωσσάρι της διαπραγμάτευσης
Ένα ελληνοευρωπαϊκό λεξικό (syrizoeuropean dictionary) δημιουργούν οι εταίροι – δανειστές στο οποίο καταγράφουν τις νέες ορολογίες που έχει εισαγάγει η νέα ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να συνεννοηθούν κατά τις διαπραγματεύσεις και να αποφευχθούν τυχόν παρανοήσεις και οι παρερμηνείες στο μέλλον. Σύμφωνα με το γλωσσάρι αυτό έχουμε:
Brussels Group = Εκπρόσωποι των δανειστών
Θεσμοί = Τρόικα
Τρέχουσα Συμφωνία = Το τωρινό Μνημόνιο
Συμβόλαιο για την Ανάπτυξη = Το νέο Μνημόνιο από το καλοκαίρι
Ευελιξία = Ισοδύναμα μέτρα
Δανειακή συμφωνία = Δανειακή Σύμβαση
Επιτόπου ανταλλαγή στοιχείων = Αξιολόγηση
Εποικοδομητική ασάφεια = Βαφτίζουμε το κρέας ψάρι


Το παλιό και το νέο
“Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.”
Μπέρτολντ Μπρέχτ


Φήμες ότι δεν θα κλείσει το Κέντρο Παράνομων Μεταναστών της Ξάνθης
Τόσος ντόρος έγινε για το κλείσιμο των Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών! Από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετά την επίσκεψή του στην Αμυγδαλέζα δήλωνε ότι θα κλείσουν όλα τα Κέντρα με την παρούσα μορφή και την εφαρμογή μιας δομής ανοιχτής φιλοξενίας. Έτσι σταδιακά άρχισε η απελευθέρωση όλων των παράνομων μεταναστών. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ξάνθη από τους 400 που φιλοξενούνται έχουν απομείνει 50 – 60, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν 6 μήνες κράτησης. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν φύγει. Αυτά μέχρι που ακούστηκε ότι η αν. υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν θα κλείσει τελικά τα Κέντρα στο Παρανέστι , στην Ξάνθη και στην Ορεστιάδα. Αυτό επίσημα δεν επιβεβαιώνεται.
Τι έγινε αλλαγή πολιτικής; Τόσο γρήγορα τα μαζεύουν; Ή δεν υπάρχει συντονισμός και άλλα λέει ο υπουργός και άλλα η αναπληρώτρια του;
Πολύ μας μπερδεύει η νέα κυβέρνηση…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…