Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς απουσίες υποδέχεται την Κυριακή τον Ατρόμητο

Skoda Ξάνθη: Με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς απουσίες υποδέχεται την Κυριακή τον Ατρόμητο

0
atromitos skodafasi

Με νίκη πλησιάζει κι άλλο στο στόχο της πρώτης 5άδας της βαθμολογίας

Ξαναχτύπησε το… δίδυμο των σκόρερ Καπετάνος – Λουσέρο και έφτασαν μαζί τα 18 γκολ για φέτος

Η επιστροφή στις επιτυχίες στις εντός έδρας αναμετρήσεις του πρωταθλήματος τόνωσαν την αυτοπεποίθηση της Skoda Ξάνθη που μετά τον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό έστρεψε το ενδιαφέρον της στον επόμενο, ξανά εντός έδρας, αυτή τη φορά με τον Ατρόμητο Αθηνών.

Έτσι από χθες το πρωί ξεκίνησε η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας για το κυριακάτικο ματς με τους Περιστεριώτες το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε ότι αφορά το κυνήγι για την 5η θέση της τελικής κατάταξης, η οποία οδηγεί στα πλέι – οφ απ’ όπου θα «μοιραστούν» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στη χθεσινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Τετάρτης ακολούθησαν ασκήσεις αποθεραπείας ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής. Στα θετικά συγκαταλέγονται και οι επιστροφές των Κώστα Φλίσκα και Μανώλη Μπέρτου που εξέτισαν τις αγωνιστικές της ποινής εξαιτίας των καρτών ενώ αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Αντώνης Ράνος που χτύπησε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό και είναι αμφίβολος για τον μεθαυριανό αγώνα.

Ξαναχτύπησε το γνωστό… δίδυμο των σκόρερ

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, το 3-0 με τον Παναιτωλικό, σκόραραν οι Παντελής Καπετάνος και Σίλβα Κλέιτον (το άλλο γκολ πέτυχε ο Παπάζογλου) οι οποίοι εξακολουθούν να οδηγούν την «κούρσα» των σκόρερ της ξανθιώτικης ομάδας, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει πετύχει μέχρι στιγμής 10 στο πρωτάθλημα (βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα της Super League), ενώ ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφτασε τα οκτώ και μάλιστα στο περασμένο ματς ο ίδιος έχασε και πέναλτι.

Έτσι οι δύο παραπάνω παίκτες έχουν πετύχει συνολικά 18 από τα 42 γκολ της Skoda Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ τους ακολουθούν οι Καρίμ Σολτάνι (6) και Άντριαν Λουσέρο (5). Πιο πίσω στους σκόρερ της Ξάνθης για φέτος μέχρι στιγμής είναι οι Λισγάρας (3), Γούτας (2), Ομπόντο (2) και οι Βασιλακάκης, Γκομσί, Παπάζογλου που έχουν από ένα.

Παραμένει στο κυνήγι της 5άδας η Skoda Ξάνθη

Μετά τα αποτελέσματα της μεσοβδόμαδης «εμβόλιμης» εξ’ αναβολής αγωνιστικής, η Skoda Ξάνθη μπήκε γερά στο κόλπο της πεντάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε σε αυτό, ο Ατρόμητος έγινε ξανά φαβορί, ενώ ο Παναιτωλικός έχασε έδαφος από την ήττα στα Πηγάδια.

Ωστόσο, με πρόχειρους και θεωρητικούς υπολογισμούς προκύπτει ότι η ομάδα του Αγρινίου έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Πέραν του ότι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει παίξει με τη Νίκη Βόλου, δεν έχει άλλο ματς με διεκδικητή του ίδιου στόχου, αλλά θα χρειαστεί αποτέλεσμα και εκτός έδρας. Το δυσκολότερο πρόγραμμα έχει ο ΠΑΣ που, πλην του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, έχει να αντιμετωπίσει τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας.

Επίσης και η Ξάνθη δεν έχει βατό πρόγραμμα, αφού έχει να παίξει με Ατρόμητο και Αστέρα στα Πηγάδια, αλλά και με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό εκτός. Και ο Αστέρας έχει δύσκολα ματς, αλλά η βαθμολογική συγκομιδή του επιτρέπει να έχει το προβάδισμα, ακόμα και αν πάρει μόνο τα ματς στην Τρίπολη. Όσον αφορά τον Ατρόμητο, χρειάζεται νίκες στο απόρθητο Περιστέρι και αποτέλεσμα εκτός, αλλά ενδεχομένως κάποια εκ των Λεβαδειακού, Καλλονής που έχει εκτός να μην καίγονται για βαθμούς.

Έτσι τις τελευταίες έξι αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανοδική διάρκεια του πρωταθλήματος αναμένονται αρκετές ανατροπές, στο κυνήγι της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι – οφ μετά το φινάλε.

SUPER LEAGUE

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

17.15: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (NS3)

19.30: Πανθρακικός – ΠΑΟΚ (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ. (NS2)

17.15: Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης (NS3)

17.15: Ολυμπιακός – Κέρκυρα (NS2)

19.30: Βέροια – Παναθηναϊκός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

19.30: Πλατανιάς – ΑΕΛ Καλλονής (NS1)

* Νίκη Βόλου – Πανιώνιος (ματαίωση)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61**

2. Παναθηναϊκός 58

3. Π.Α.Ο.Κ. 54

4. Αστέρας Τρίπολης 48*

5. Ατρόμητος Αθ. 46

6. ΠΑΣ Γιάννινα 44

7. Skoda Ξάνθη 43

8. Παναιτωλικός 43

9. Κέρκυρα 40

10. ΑΕΛ Καλλονής 37

11. Βέροια 34

12. Πανιώνιος 32

13. Πανθρακικός 31*

14. Λεβαδειακός 31

15. Πλατανιάς 28

16. Εργοτέλης 25

17. ΟΦΗ 13

18. Νίκη Βόλου -6

* Εκκρεμεί η αναμέτρηση Πανθρακικός – Ολυμπιακός που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …