Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουσκούς με αποξηραμένα φρούτα

Κουσκούς με αποξηραμένα φρούτα

0
kouskous frouta

500 γρ. κουσκούς

45 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μικρούς κύβους

50 γρ αποξηραμένα σύκα, σε μικρούς κύβους

40 γρ. μαύρες σταφίδες

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

15 γρ. κάρι, σε σκόνη

500 ml νερό

50 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα*

10 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μαγειρικό σκεύος βάζουμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το νερό. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε ξανά το κουσκούς με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…