-1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
-1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-1 πορτοκάλι (ολόκληρο), πλυμένο καλά και πολτοποιημένο στο μούλτι
-2 αυγά
-1½ ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 κουταλάκια (κοφτά) μπέκιν πάουντερ
-2 βανίλιες
-Ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
– ½ φλιτζάνι νερό
– 2/3 φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– Μερικές λεπτές λωρίδες πορτοκαλιού
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι: Βράζουμε τις λωρίδες πορτοκαλιού να ξεπικρίσουν δύο φορές, από 5 λεπτά τη κάθε μία, σε νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά της συνταγής για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι με την ζάχαρη, χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στη μικρή ταχύτητα για να ανακατευτεί το μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Δοκιμάζουμε μπήγοντας ένα στεγνό μαχαιράκι κι αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι ενώ μπορούμε να καλύψουμε το κέικ με αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι ή με ζάχαρη άχνη.