Σχόλια 12/02/15

0
loukmakias
Αλέξη μπορεί η δημοκρατία να μην έχει αδιέξοδα αλλά έχει…έξοδα


Λαφαζάνης και ΕΒΖ
Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ του υπουργού κ. Λαφαζάνη και της διοίκησης των εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζαχάρεως. Από τη συζήτηση αυτή δημιουργήθηκε η αίσθηση κατά τους εργαζόμενους, το ενδιαφέρον του υπουργού για την επαναλειτουργία δύο εργοστασίων.
Γενικά ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το «μελετάει» το θέμα και το «ψάχνει». Εάν αυτό είναι εφικτό και ρεαλιστικό στο να ξαναλειτουργήσουν δύο ακόμη εργοστάσια, μπορούμε να το ευχηθούμε μεν, αλλά τα οικονομικά δεδομένα, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν χωρούν συναισθηματισμούς.
Αναμένουμε λοιπόν για την κατάληξη του θέματος κι εμείς όπως οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι. Πάντα βέβαια με το σκεπτικό ότι το παραγώμενο προϊόν δεν θα κοστίζει ακριβότερα από τον ανταγωνισμό σε διπλάσια τιμή όπως γινόταν κατά το παρελθόν.
«Ε»


Μια επανόρθωση
Συμπολίτης μας τηλεφώνησε το πρωί μετά την ανάγνωση του σχετικού ρεπορτάζ για το αίτημα να δοθεί το όνομα του Δημάρχου Ξάνθης Βασ. Βασιλειάδη σε οδό της πόλης και επεσήμανε την ανάγκη να γίνει μια επανόρθωση στο μνήμα του Β. Βασιλειάδη στα νεκροταφεία Ξάνθης.
Εκεί λοιπόν αναγράφεται: Β. Βασιλειάδης, πρώην Δήμαρχος Ξάνθης. Αυτό το «πρώην» γράφτηκε από λάθος και θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε διότι κάθε αποθανών είναι αυτονόητα πρώην.
Και κάτι τελευταίο: Η αρμόδια επιτροπή του δήμου Ξάνθης για την ονοματοθεσία οδών και πλατειών ελπίζουμε να βρει κάποιον δρόμο σχετικά κεντρικό κι όχι κάποιον παράδρομο και να τιμήσει έτσι το δήμαρχο Βασίλη Βασιλειάδη. Όπως έκανε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Που κατήργησε την παλιά ονομασία για να τιμήσει έναν αμφιλεγόμενο ιεράρχη.
«Ε»


Δύο έργα
Είναι άσχημο πράγματι ενώ περιμένεις να δεις να ξεκινούν δύο έργα που θα αναδείξουν και αναβαθμίσουν το εμπορικό κέντρο της πόλης σου, να μαθαίνεις ότι τα δύο αυτά έργα απεντάχθηκαν (βγήκαν έξω δηλαδή) από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για τα έργα που οι μελέτες τους έχουν γίνει και αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς και την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας. Και οφείλουμε να πούμε πως ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης δούλεψαν με αγάπη αλλά και αυτοθυσία, δεν έκαναν το ίδιο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες και έχουν την αποκλειστική ευθύνη της καθυστέρησης και τέλος της απένταξης.
Οι μελέτες βέβαια επικαιροποιημένες θα επανέλθουν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΕ) και ελπίζουμε βάσιμα ότι έστω και καθυστερημένα θα εγκριθούν τα δύο σημαντικά αυτά έργα.
«Ε»


Παράνομο εμπόριο
Είναι ένα ερώτημα: Όλοι αυτοί οι πλανόδιοι πωλητές φρούτων, λαχανικών, καρεκλών, τραπεζιών, χαλιών και ό,τι άλλου είδους βάζει ο νους κάποιου, ρωτάμε, έχουν κάποια άδεια; Κι αν όχι γιατί; Αφού ασκούν εμπόριο, έχουν έσοδα και βέβαια αποδείξεις δεν δίνει κανείς τους. Άρα, όλα είναι μαύρα τόσο στην αγορά όσο και στην πώληση.
Κι ερχόμαστε τώρα στην ουσία. Όλο αυτό το παρεμπόριο γιατί δεν ελέγχεται; Γιατί αφήνεται ασύδοτο να λειτουργεί εις βάρους του υγιούς εμπορίου;
Κάποιοι ενδεχομένως επικαλούνται ανθρωπιστικούς λόγους. Καμία αντίρρηση. Αυτό όμως δεν αναιρεί την υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις διότι κάνουν εμπόριο, πωλούν είδη, κι αυτό έχει κέρδη.
Να ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους της Πολιτείας; Μάλλον απίθανο. Έχουν σοβαρότερα πράγματα ν’ ασχοληθούν.
«Ε»


Μεγάλωσαν οι δουλειές του Σάκη Λουκμακιά!

Σκαλί – σκαλί ανεβαίνει στα αξιώματα. Από γραμματέας του συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ξάνθης, έγινε πρόεδρος, μετά εκλέχθηκε στο δήμο Τοπείρου και ανέλαβε καθήκοντα και αρμοδιότητες και τώρα μαθαίνω ότι του έγιναν προτάσεις και μάλιστα από υψηλά ιστάμενους ν’ αναλάβει κομβικό πόστο σε Οργανισμό του Υπουργείου Γεωργίας, με αντικέιμενο την κτηνοτροφία ώστε να προσφέρει την τεχνογνωσία του.
Είδες ο Sakis….
Μ.Ξ.


Τι να περιμαζέψει πρώτα…
Αίμα δεν είχε πάνω του ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Απ’ την μια τα «ανδραγαθήματα» του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού με τις χορηγίες και τα φυλλάδια, απ’ την άλλη οι αστοχίες, οι βιαστικές ενέργειες που δείχνουν απειρία (με καλοπροαίρετη ερμηνεία έτσι; Γιατί διαφορετικά ο νους μας πάει σε εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων…) του προέδρου της ΔΕΥΑΞ τι να περισώσει και τι να περιμαζέψει ; Γιατί αν μη τι άλλο ο δήμαρχος φέρει την απόλυτη ευθύνη για τις επιλογές των προσώπων που ασκούν διοίκηση στα νομικά πρόσωπα του δήμου και στην παρούσα στιγμή βγήκε εκτεθειμένος!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…