Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι σαλάτα με ζυμαρικά και λιαστές ντομάτες

Χταπόδι σαλάτα με ζυμαρικά και λιαστές ντομάτες

0

Για το χταπόδι

-1 κιλό χταπόδι

-30 γρ. ελαιόλαδο

-30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό

-αλάτι

Η σαλάτα

-300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο

-50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ

-50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ

-25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

-30 γρ. κάπαρη

-50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο

-100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

-40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο

-65 γρ. ελαιόλαδο

-500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο

-αλάτι

-πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

-μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σιμιγδαλένιος χαλβάς δύο γεύσεις στο ποτήρι

-180γρ ηλιέλαιο -170γρ Σιμιγδάλι χοντρό -170γρ Σιμιγδάλι ψιλό – 250γρ Ζάχαρη -300γρ …