Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σιμιγδαλένιος χαλβάς δύο γεύσεις στο ποτήρι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς δύο γεύσεις στο ποτήρι

0

-180γρ ηλιέλαιο

-170γρ Σιμιγδάλι χοντρό

-170γρ Σιμιγδάλι ψιλό

– 250γρ Ζάχαρη

-300γρ Ταχίνι

-950γρ Νερό (χλιαρό)

-1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

-100γρ Σοκολάτα Υγείας 60% σολολάτα

-1 ξύλο κανέλας

Για την διακόσμηση

-100γρ τρίμμα σοκολάτας

-γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα δύο είδη σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι χωρίς να καεί. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας να πάρουν μια βράση και αφήνουμε 2-3’ να δέσουν. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς ωσότου  αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας να ενοποιηθεί. Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη τον χαλβά και στο ένα προσθέτουμε την Σοκολάτα Υγείας για να πετύχουμε την διχρωμία. Τοποθετούμε σε ποτηράκια τον χαλβά όσο είναι ακόμα ζεστός  σε στρώσεις και διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας, γλασαρισμένες φλούδες πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

 

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και όσπρια

για τη σαλάτα -4 παντζάρια μέτρια -4 κρεμμύδια μέτρια, ξερά -λίγες σταγόνες ξίδι από σταφύ…