Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρικά αχιβάδες με σπανάκι και τυριά

Ζυμαρικά αχιβάδες με σπανάκι και τυριά

0
axivades-me-spanaki

-500 γρ Αχιβάδες ζυμαρικά μεγάλες σε μέγεθος

-1/2 κιλό φρέσκο Σπανάκι

-2Αυγά

-1/2 κιλό φρέσκιες Ντομάτες

-1 ξερό Κρεμμύδι

-2 σκελίδες Σκόρδο

-1 Φύλλο δάφνης

-2 κουταλάκια του γλυκού Αλάτι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού Ριγάνι

-1 κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι

-1 πρέζα Μοσχοκάρυδο τριμμένο

-1/2 κουταλάκι του γλυκού Ξύσμα λεμονιού

-150 γρ Παρμεζάνα τριμμένη

-200 γρ Τυρί κρέμα

-1/2 ποτήρι Κρασί ροζέ

-1 κουταλάκι του γλυκού Κουκουνάρια

-1 ποτήρι Ελαιόλαδο

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (τις βάζουμε σε ζεστό νερό να βράσουν ελάχιστα και η φλούδα τους βγαίνει πιο εύκολα),τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το υλικό από το μπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το 1 κουταλάκι αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε, το ψιλοκόβουμε, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Βράζουμε τις αχιβάδες (όσο αναγράφει η συσκευασία τους), αφού βράσουν τις σουρώνουμε. Αδειάζουμε την σάλτσα που έπηξε σε ένα ταψί λαδωμένο και γεμίζουμε με τις αχιβάδες και με το μείγμα από το σπανάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω τους και τα κουκουνάρια. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η παρμεζάνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…