Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο φρικασέ με αντίδια

Κοτόπουλο φρικασέ με αντίδια

0
kotopoulo-frikase

-1 μέτριο Κοτόπουλο

-Αντίδια 1200 γρ

-3-4 ψιλοκομμένα φρέσκα Κρεμμυδάκια

-1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό

-2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο

-1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά

-Αλάτι- πιπέρι

-1 τεμ ψιλοκομμένη Πιπεριά Φλωρίνης

-Κρασί λευκό 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Για το αυγολέμονο

-2Αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια

-2Λεμόνια

-1 κουτάλι της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μερίδες και πλένουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα αντίδια, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τα αντίδια κι αλάτι. Αφού τα σοτάρουμε ακόμη λίγο βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό μας κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά περίπου για 60 λεπτά.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιών μαζί με ζουμί από το φαγητό μας (περίπου 1 κουτάλα). Διαλύουμε το αλεύρι σε χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στον χυμό λεμονιών. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, τον χυμό λεμονιών μαζί με ζεστό ζουμί και το διαλυμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ανακατευτούν καλά. Λίγο λίγο το αδειάζουμε στην κατσαρόλα , κουνώντας την συνέχεια για να ανακατευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…