![](https://empros.gr/wp-content/uploads/2025/02/tyropitakia.jpg)
-500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3 αυγά
-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-3-4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
-350 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
-4-5 κουταλιές της σούπας μιξ τυριών
-1 πρέζα αλάτι
-πιπέρι κατά βούληση
Για το άλειμμα
-1 αυγό
-σουσάμι κατά βούληση
Αφού ανακατέψουμε σε ένα μπωλ το μίγμα των τυριών με την θρυμματισμένη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με κουτάλι σούπας ή και με τα χέρια.
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε τα πιτάκια.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, ώστε να απέχουν λίγο μεταξύ τους και τα αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό, προαιρετικά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι εάν θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για σχεδόν 25 λεπτά.