Ω θράσος απροσμέτρητον!

0

Θράσος απροσμέτρητον επιδεικνύει ο ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος επιστρατεύει τώρα νομικά τερτίπια, για να μπλοκάρει την επιστροφή της λίμνης Βιστονίδας στο Δημόσιο. Απτόητος από τη λαίλαπα που δημιούργησαν οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες που έχουν κλονίσει συθέμελα την κυβέρνηση επιμένει να προκαλεί! Με επιστολή του στον Άρειο Πάγο στρέφεται κατά πάντων, δικαστικών, τοπικών παραγόντων, ακόμη και του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Παπανικολάου, που έδωσε εντολή έστω και τώρα μετά από 5 χρόνια, να δημοσιευθεί η απόφαση που δίνει τη Βιστονίδα στο Κράτος, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ακόμη και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Βολές Εφραίμ κατά Νομάρχη και Μητροπολίτη Ξάνθης
Στην επιστολή του ο ηγούμενος Εφραίμ βάλλει κατά της εισηγήτριας στο δικαστήριο της Κομοτηνής κ. Σακάλογλου για τη διαρροή της εισήγησής της σε νομικούς και πολιτικούς κύκλους της Ξάνθης. Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά, ότι πρέπει να ερευνηθεί, αν δέχθηκε τηλεφωνικές παρεμβάσεις η εισηγήτρια, η οποία γεννήθηκε και κατοικούσε στην Ξάνθη. Επίσης βάλλει κατά του Νομάρχη και του Μητροπολίτη Ξάνθης, που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Δικαστηρίου. Δεν αναφέρει τίποτα όμως για την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Ψάλτη, που ήταν υπέρ του και η οποία κατέθεσε, ότι της τηλεφωνούσε ο ίδιος ενόψει της απόφασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι μοναχοί μου τηλεφωνούσαν, για να μου πουν ότι οι τίτλοι της Μονής είναι παλαιοί και σωστοί». Ακόμη, στις 6 σελίδες της επιστολής του κ. Εφραίμ προς τον Άρειο Πάγο δεν χώρεσε μια αράδα για τους δύο αντεισαγγελείς Εφετών που ερευνούσαν την υπόθεση Βατοπεδίου και έπεσαν σε εμπλοκή πολιτικών, Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Δικαστικό Σώμα, καταγγέλλοντας ουσιαστικά παρέμβαση στο έργο τους.
Η κατάθεση του Πρωτοδίκη
Ο τρίτος Πρωτοδίκης του περιβόητου δικαστηρίου της Κομοτηνής, ο Ξανθιώτης κ. Μιλτιάδης Γιοβανόπουλος, σε δηλώσεις του σε αθηναϊκό κανάλι δεν άφησε καμία αμφιβολία περί του ποιος γνώριζε και ποιος ωφελήθηκε από την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «αυτοί που ήθελαν να κάνουν αυτό το πράγμα, βολεύονταν πολύ καλά με την κοινή απόφαση. Κάποια στιγμή προφανώς επειδή κατάλαβαν, ότι πιθανόν να μην έχουν την απόφαση ή ήταν βέβαιοι ότι δεν θα έχουν την απόφαση, προτίμησαν να επιλέξουν το δρόμο που επέλεξαν». Έτσι μπήκε η απόφαση υπέρ του Δημοσίου στο συρτάρι και δεν βγήκε ποτέ από εκεί και αυτός που κέρδισε… από την απάτη αυτή σε βάρος του Δημοσίου, εμφανίζεται και ως… θύμα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατ’ ευφημισμόν, η «ισονομία και ισοπολιτεία» στη μειονότητα;

Συνεπής στις προ^…