8κ.σ. βούτυρο
1 κούπα νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
2κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή δεντρολίβανο)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε το μείγμα να σχηματίσει μία μπάλα ζύμης. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά ώστε η ζύμη να κρυώσει παντού. Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία της ζύμης, προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη ζύμη. Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι κρεμώδης. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το θυμάρι και λίγο πιπέρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Πάρτε κουταλιές από τη ζύμη και ρίξτε της σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα ψωμάκια σας για 10 λεπτά στους 200C. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά στους 180C και ψήστε τα για άλλα 15 με 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.