-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-225 γρ. νουντλς
-2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-100 ml oyster sauce
-2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
-3 καρότα, χοντροτριμμένα
-1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
-2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
-1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-50 ml ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με τη μαύρη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα, τις σάλτσες και 250 ml νερό και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καταπώς θέλουμε το λάχανο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Παράλληλα, βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο και τον κιμά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.