-200 γρ. φακές ψιλές
-150 γρ. ψιλό πλιγούρι
-1 φύλλο δάφνης
-3 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-από 1/2 μάτσο άνηθος, δυόσμος και μαϊντανός, ψιλοκομμένα
-4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-3/4 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, κοπανισμένη + λίγο επιπλέον, για τη διακόσμηση
-1 κουτ. σούπας πετιμέζι ροδιού
-50 ml ελαιόλαδο
-χυμός από 1 λεμόνι
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με ψιλό πλιγούρι, φακές και καρύδια ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με 500 ml καυτό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό και να φουσκώσει.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό, μαζί με τη δάφνη, για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μη σκάσουν.
Αλατίζουμε τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
Στύβουμε απαλά το πλιγούρι με τα χέρια και το ρίχνουμε στο μπολ με τις φακές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, στολίζουμε με τις 2 κουτ. σούπας καρύδια, τα κομμένα ντοματίνια και το κατίκι