Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Κινητοποίηση για τον 23χρονο που χάθηκε την Παρασκευή

Κινητοποίηση για τον 23χρονο που χάθηκε την Παρασκευή

0

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του 23χρονου κατοίκου του χωριού Φίλια που εξαφανίστηκε την Παρασκευή το πρωί ενώ επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, με δυσκολίες που έγκεινται τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αλλά και στην αδυναμία του να αποκριθεί στην εκκλήσεις των σωστικών συνεργείων.

Την Παρασκευή το πρωί, με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, στο χωριό Φίλια του Δήμου Σελέρου του Νομού Ξάνθης, ο 23χρονος κάτοικος ξεκίνησε κατά τις 10.00΄ να πάει στο χώρο που φυλάει τα ζώα η οικογένειά του όπως κάθε πρωί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεαρός που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και νοητική υστέρηση, είναι και κωφάλαλος και πριν από έναν μήνα είχε χαθεί και μετά από ένα εικοσιτετράωρο βρέθηκε στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Το ιστορικό των ερευνών

Το μεσημέρι που συνήθιζε να επιστρέφει στο σπίτι δεν επέστρεψε και οι γονείς του ανησύχησαν κι άρχισαν να ψάχνουν να τον βρουν στα γνωστά σημεία που κινούνταν. Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες και τις πρωινές ώρες ο πατέρας του νεαρού παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ξάνθης και δήλωσε την εξαφάνιση. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και άντρες του Τμήματος Συνοριοφυλακής και του ΟΠΚΕ, καθώς και ειδικά οχήματα, άρχισαν να ‘χτενίζουν’ την περιοχή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Η δυσκολία των ερευνών πολλαπλασιαζόταν και εκ του γεγονότων ότι ο νεαρός δε μπορεί να αποκριθεί στις εκκλήσεις των διασωστών.

Την επομένη μέρα το πρωί, ομάδα ΕΚΑΜ με ειδικό όχημα αλλά και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, προστέθηκε στις ομάδες της αστυνομίας ενώ στις έρευνες απ’ την πρώτη στιγμή συμμετείχαν και εθελοντές.

Όπως μας ενημέρωσε ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Μητσέλος: «οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες και συνεχίζουμε διευρύνοντας συνεχώς την περιοχή που ερευνούμε. Ο εν λόγω νεαρός έχει και στο παρελθόν χαθεί αλλά την επομένη βρέθηκε στην Ξάνθη. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι οικογένειες ατόμων με παρόμοια προβλήματα ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να μην τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν αφού μπορεί πολύ εύκολα να χάσουν τον προσανατολισμό τους και να έχουμε τέτοια αποτελέσματα». Όπως μας βεβαίωσε ο κ. Μήτσελος, οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο εξαφανισθείς 23χρονος.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…