Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με βατόμουρα

Κέικ με βατόμουρα

0
keik vatomoura
 
-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
-1 βανίλια σε σκόνη
-1 μεγάλο ολόκληρο αυγό
-1 μεγάλο ασπράδι αυγού
-1 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλα, με χαμηλά λιπαρά
-2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
-1 κουταλιά της σούπας καφέ ζάχαρη
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και το ασπράδι, χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά, έπειτα προσθέτουμε το ξινόγαλα εναλλάξ με το μείγμα αλευριού και χτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε έως ότου όλα αναμειχθούν, τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί, απλώνουμε στην κορυφή με 1 φλιτζάνι βατόμουρα, στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ομοιόμορφα από πάνω.
Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα για 10 λεπτά στο ταψί, στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε πάνω στην σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…