Σχόλια 19/09/14

0
giannakidis 4
Μετά το Άγιον Όρος και τον Πάπα μήπως πάει και στο Δαλάι Λάμα; Ο Αλέξης μάλλον έχει υπαρξιακά θέματα…


 
 
Επίσκεψη δύο Πατριαρχών
 Τι σύμπτωση αλήθεια; Την ίδια περίπου χρονική περίοδο θα βρίσκονται στην περιοχή μας τόσο ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων όσο και ο Αρμένιος. Βαρθολομαίος και Αράμ Α΄ θα βρεθούν στα μέρη μας και βέβαια θα συναντηθούν και συμπροσευχηθούν.
Σημειώνουμε πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται τακτικά την περιοχή μας κι αυτό είναι θετικό, ενώ ο Αρμένιος Πατριάρχης έρχεται διότι σε Κομοτηνή και Ξάνθη υπάρχει αξιόλογη Αρμενική Κοινότητα.
«Ε»


 
Σωστό και μπράβο
 Τώρα ναι, ολόθερμα είναι τα συγχαρητήρια για το επίδομα μητρότητας που θα ισχύσει και για τις ελεύθερες επαγγελματίες. Η εφαρμογή του μέτρου γίνεται για πρώτη φορά και αίρεται έτσι μια αδικία που γινόταν για τη γυναίκα επαγγελματία, ενώ το επίδομα λαμβάνουν οι γυναίκες με μισθωτή απασχόληση.
Έτσι, το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης με την οποία καθορίζεται το ύψος του ποσού, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά.
Έστω και αργά, έστω και 800€ είναι μια άρση της αδικίας. Η υλοποίηση του μέτρου αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία των αρμόδιων του υπουργείου γι’αυτό και χειροκροτούμε και επαινούμε για τη λήψη του μέτρου.
«Ε»


 
 Ποιος εκθέτει ποιον
 Ο περίφημος Γιακουμάτος, υπουργός του Σαμαρά που μονίμως είναι στα τηλεπαράθυρα, σε ένα από αυτά, ζήτησε την παραίτηση της Λαγκάρντ. Μάλιστα το αίτημά του στήριξε στο επιχείρημα ότι η Λαγκάρντ εξέθεσε τη χώρα μας με τις δηλώσεις της για απειλές εναντίον της όταν είπε πως οι πλούσιοι στη χώρα μας δεν πληρώνουν φόρους.
Πρώτον, είπε την αλήθεια. Και δεύτερο ο Γιακουμάτος εκθέτει με όσα λέει και πράττει την κυβέρνηση.
«Ε»


 
 Οι παγοκολώνες
Δεν μας ξάφνιασε τόσο πολύ η δήλωση του προέδρου κτηνοτρόφων Ξάνθης ότι στο θέμα του φρέσκου γάλακτος υπήρξε ένα μεγάλο φιάσκο. Ούτε βέβαια ότι εισάγουμε ως χώρα γάλα από Ολλανδία και Αγγλία σε κατάσταση παγοκολώνας!
Το ίδιο συμβαίνει και με τους «χυμούς» που επίσης έρχονται σε παγοκολώνες.
Εδώ απλά τις ξεπαγώνουν και μας πωλούν μετά ως φυσικούς, ως γνήσιο γάλα, ως φρέσκο και άλλα πολλά.
-Δούλεμα δηλαδή άγριο.
«Ε»


 
 Απαντήσεις από την Περιστέρη
 Μία μίνι συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η επικεφαλής της ανασκαφής της Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσους προβαίνουν σε εκτιμήσεις για το χρόνο κατασκευής του μνημείου, αλλά και για την εξέλιξη των εργασιών.
Η κ. Περιστέρη κατηγόρησε ορισμένους συναδέλφους της ότι χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία κάνουν αυθαίρετες εκτιμήσεις, τοποθετώντας το μνημείο στη ρωμαϊκή περίοδο, κάτι που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά, και τοποθετεί χρονικά με ακρίβεια στο 325-350π.χ. Η κ. Περιστέρη δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για την κριτική που δέχθηκε από συναδέλφους της, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «προσπαθούν να κερδίσουν πέντε λεπτά δημοσιότητας».
Για την πρόοδο των εργασιών είπε ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης του τρίτου θαλάμου έχει αλλάξει τα σχέδια των αρχαιολόγων, που εργάζονται για να στηρίξουν το θόλο αλλά παράλληλα αναζητούν τρόπο να εισέλθουν από άλλη πλευρά, που είναι πιο ασφαλές.
Για το ενδεχόμενο να έχει συληθεί ο τάφος, η κ. Περιστέρη θεωρεί ότι σίγουρα έχουν εισέλθει τυμβωρύχοι αλλά αυτοί δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν πέρα από το δεύτερο θάλαμο, γιατί φαίνεται ότι το χώμα στον τρίτο θάλαμο δεν έχει διαταραχθεί.


 
 Ο Τσίπρας και ο Πάπας
 Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου, με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν για την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό καθώς και για τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα. «Ο ελληνικός λαός πληρώνει στην πλειοψηφία του τη στιγμή που οι τράπεζες σώζονται και κάποιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και απειλούν κι από πάνω». Τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια και τις ανισότητες μέσα από τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Χριστιανικής Εκκλησίας. και σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι».


 
Καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ
 Επειδή αναγνώστες μας μας έχουν ρωτήσει πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ τους πληροφορούμε ότι από χθες άρχισε η κατάθεση της τρίτης δόσης των επιδομάτων του 2014 που αφορούν αναδρομικά του έτους 2013 όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Η πληρωμή αφορά 665.529 και δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 192.076.415,24 ευρώ. Όπως διευκρινίζεται οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη. Για περισσότερη ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).»
Μ.Ξ.


 
Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα
 Σε σύμβολο κατά του φασισμού έχει αναδεχθεί ο Παύλος Φύσσας. Έκλεισε χρόνος χθες από την τραγική δολοφονία του 34χρονου παλικαριού στο Κερατσίνι και σ’ όλες τις πόλεις όπως και στην πόλη μας έχουν γίνει αντιφασιστικές εκδηλώσεις και πορείες. Η δολοφονία του ήταν η αρχή για ν’ ανοίξει ο φάκελος Χρυσή Αυγή καθώς δράστης της δολοφονίας είναι ο προφυλακισμένος σήμερα Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ένα χρόνο μετά και ο αρχηγός και πολλοί βουλευτές της είναι στην φυλακή για εγκληματική δράση.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου δολοφονίας στο σημείο που ο Παύλος Φύσσας έπεσε αιμόφυρτος (Π. Τσαλδάρη 60) έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2014.
Μ.Ξ.


 
Βγαίνουν ένας-ένας στην φόρα
 Νέο σύστημα πλεκτάνης ξεπλύματος χρήματος αποκαλύφθηκε στην χώρα μας με μέσω αυτή την φορά τα δελτία του ΟΠΑΠ. Έπειτα από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) από κοινού με τον ΟΠΑΠ βγήκαν τα πρώτα πορίσματα σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αποδεικνύοντας ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα δελτία του ΟΠΑΠ για να δικαιολογούν έσοδα στην εφορία.
Ειδικότερα από τα στοιχεία που ερευνήθηκαν και σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, προκύπτει ότι το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκ. ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι από αυτές 386 βεβαιώσεις συνολικού ύψους 27 εκ. ευρώ περίπου περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων με τη μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Μα πόσο τυχεροί είναι κάποιοι ή μήπως καλύτερα να πούμε ανόητοι;
Δεν είπε κανείς σε αυτόν τον φορολογούμενο ότι η βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία προϋποθέτει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και να ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό;
Γ.Τ.


 
 Αυτό τους έλειπε
 Φορολογικό σοκ αναμένεται να υποστούν 625.000 αγρότες της χώρας το επόμενο έτος, με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Αν γίνει έστω και ένα λάθος στο δηλωθέν εισόδημά τους ή προσκομίσουν ψευδή στοιχεία θα το «πληρώσουν ακριβά» και συγκεκριμένα με συντελεστή 26%.
Να, λοιπόν, που αναρωτιόντουσαν τι άλλο μπορεί να τους συμβεί!
Γ.Τ.


 
 Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ ο Γιαννακίδης
 Εκτελεστικό ρόλο στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ο αποσυρθείς από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Άρης Γιαννακίδης, που σύμφωνα με το «Χρόνο» της Κομοτηνής ορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο γραφείο του υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για θέματα διαχείρισης ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ο πρώην περιφερειάρχης προτίθεται να εγκατασταθεί εκεί προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα ενώ αναμένεται η δημοσίευση της θέσης του στο σχετικό ΦΕΚ. Στην Αθήνα δε, είναι φοιτήτρια στην Πάντειο και η μοναχοκόρη του.
Στα δικά μας πάλι, ο Φώτης Καραλίδης, μετά τις αποχωρήσεις Δαμιανίδη και Γερομάρκου, έμεινε να βγάλει «το φίδι απ’ την τρύπα» μόνος για την «Κοινωνική Συμμαχία»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…