Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

Γίγαντες με μελιτζάνες στο φούρνο

0
gigandes melitzana
 
-200γρ. γίγαντες
-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ολόκληρο
-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-5 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι μαϊντανό μέτριο, ψιλοκομένο
-¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
-2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε φέτες
-λάδι για το άλειμμα
-λίγη ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
 
Βράζετε τους γίγαντες, που έχετε μουλιάσει αποβραδίς, με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, αλατίζοντας στο τέλος του μαγειρέματος. Απλώνετε σε ρηχό ταψί τις μελιτζάνες, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στραγγίζετε τους γίγαντες αλλά κρατάτε το νερό που έβρασαν. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, το σέλινο και το μαϊντανό. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτετε τους γίγαντες και ανακατεύετε προσεχτικά. Σβήνετε με το κρασί και τη ντομάτα, αλατίζετε και προσθέτετε λίγη ρίγανη ή θυμάρι και τη ζάχαρη. Μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ρίχνετε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν οι γίγαντες. Ψήνετε στο φούρνο στους 180ºC.
Μόλις ψηθούν οι γίγαντες, μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους και αρχίζουν να ξεροψήνονται στην επιφάνεια, απλώνετε πάνω τους τις μελιτζάνες και προσεχτικά τις ανακατεύετε να πάνε και στον πάτο του ταψιού. Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…