Σχόλια 09/09/14

0
karyatides
Ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη: ΔΕΘα πάρετε φράγκο…


 
 
Καλό κλίμα
 Για συναινετικό κλίμα και διάθεση μίλησαν τόσο ο δήμαρχος Θ. Μίχογλου όσο και η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Μ. Καραλευθέρη την Κυριακή, μετά την εκλογή των νέων επικεφαλής των οργάνων του δήμου Τοπείρου.
Και μάλλον αυτό θα τηρηθεί διότι πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η προσφορά προς τους δημότες και μόνον.
-Καλό ξεκίνημα και καλή αρχή δείχνουν τα πράγματα εκεί.
«Ε»


 
Και μπακλαβάς
 Κι αφού όλα κύλησαν ομαλά στις εργασίες για την εκλογή των οργάνων του νέου δημοτικού συμβουλίου, στο τέλος μοιράστηκε και μπακλαβάς.
Ναι, η ατμόσφαιρα γλύκανε ακόμη περισσότερο με το γλυκό αυτό που έφερε από την Τουρκία δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μίχογλου.
Περιττό να πω βέβαια ότι το γλυκό τίμησαν όλοι, μηδέ των κυριών συμπεριλαμβανομένων.
«Ε»


 
Το μυστήριο συνεχίζεται
 Ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι ο Μακεδονικός τάφος στην Αμφίπολη δεν έχει συληθεί. Μακάρι να μην έγινε αυτό, όμως κατά την άποψη σοβαρών αρχαιολόγων και καθηγητών, έγιναν δύο κι όχι μια σύληση. Άρα πολλά στοιχεία από τον τάφο έχουν αφαιρεθεί. Ελπίζουν οι αρχαιολόγοι που διενεργούν τις ανασκαφικές εργασίες τουλάχιστον να βρουν κάποια στοιχεία για να ταυτοποιήσουν σε ποιον ή ποιους ανήκει ο τάφος.
Όμως είτε έχει συληθεί (το πιθανότερο), είτε όχι, ο τάφος στην Αμφίπολη ήδη έχει βρεθεί στην κορυφή του ενδιαφέροντος σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.
Τα νέα ευρήματα με τις δυο μαρμάρινες καρυάτιδες πυκνώνουν αντί να ξεδιαλύνουν την ταυτότητα του μνημείου. Αναμονή λοιπόν λίγων ημερών ακόμη και το μυστήριο που κρύβει ο τάφος θα ξεδιαλυθεί οριστικώς.
«Ε»


 
Επέτειος Σεπτεμβριανών
 Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πόλη και τη Σμύρνη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ρωμιών έχουν χαρακτηριστεί ως η μαύρη στιγμή στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, για τους Ρωμιούς της Πόλης τα Σεπτεμβριανά δεν ήταν μια στιγμή, αλλά η πιο βίαιη έκφανση μιας σειράς πρακτικών που αποσκοπούσαν στην εκδίωξή τους. Παρά το ότι λίγοι έφυγαν μετά τα επεισόδια, τα Σεπτεμβριανά ήταν η απαρχή του «οριστικού φευγιού» που άφησε πίσω ανεξίτηλα τα σημάδια του.
«Ε»


 
Διαζύγιο Λυκούδη με τη ΔΗΜΑΡ
 Ένα βήμα πριν την έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ βρίσκεται ο Σπύρος Λυκούδης, ηγέτης της συνιστώσας του κόμματος «Μεταρρυθμιστική τάση». Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν από τον ίδιο καθώς δήλωσε πως «υπάρχει θέμα παρουσίας του στο κόμμα», και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον για το τι θα κάνει.
Η Μεταρρυθμιστική Τάση αριθμεί 26 από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επανένωσης των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου και θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Ο Σπύρος Λυκούδης φέρεται πως ήδη συζητά με στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και άλλα στελέχη των «58», ενώ αν προχωρήσουν σε κόμμα θεωρείται βέβαιον ότι θα τους ακολουθήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.
«Το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει» παραδέχτηκε ο Σπύρος Λυκούδης καθώς το κόμμα διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς το ΣΥΡΙΖΑ…


 
 Πήραμε προχθές μια γεύση για τα …προσεχώς δημοτικά συμβούλια
 Όπως φάνηκε διαμορφώνονται νέοι συσχετισμοί δυνάμεων. Η συμμαχία Πούλιου – Μπένη στις εκλογές για τις επιτροπές και την ΠΕΔ διαμορφώνει νέα δεδομένα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Ο Κολλάρος φάνηκε διατιθεμένος να συνεχίσει την τακτική της …αλογόμυγας. Οι Καμαρίδης – Τσιακίρογλου δεν έδειξαν καμιά διάθεση συνεργασίας ενώ ο Νίκος Ανταμπούφης είναι τελείως απομονωμένος. Κατά τα άλλα οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι κυρίως της συμπολίτευσης φάνηκαν πολύ «ψαρωμένοι» και τελείως εκτός από τα νερά τους . Το βέβαιο είναι ότι θα ‘ χουμε να περάσουμε πολλά ξενύχτια σε θέματα όπως ψήφισης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος. Σκεφτείτε να πάρουν και οι 41 το λόγο!
Άσε δε όταν μαλώνουν…(ε ρε γλέντια!!!)
Μ.Ξ.


 
 Πάσχει από ακουστική η αίθουσα του Δ.Σ.
 Την ακουστική της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να βελτιώσουν με εργασίες αποκατάστασης ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κρίτων Καλογερής. Η αλήθεια είναι ότι η αίθουσα πάσχει από ακουστική και ο κ. Καλογερής ως γιατρός δεν θέλει να ταλαιπωρούνται τα αυτιά μας και άλλα να λένε, άλλα ν’ ακούμε και να γράφουμε! Για παράδειγμα, μόλις και μετά βίας ακούσαμε τον Γιάννη Τσεγγελίδη να …ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα άλλον εκτός τους Δρεμσίζη και Γκιρτζίκη για πρόεδρο Δ.Σ και δεν μιλά και χαμηλόφωνα…
(Αυτό πάλι…Λες και του επέβαλαν να πει τι ψήφισε. Αφού η ψηφοφορία ήταν μυστική)!
Μ.Ξ.


 
Ο Κ. Αντωνιάδης πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ
 Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην Κομοτηνή, στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, δικηγόρος με μακρά πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, πλειοψηφών σε σταυρούς στις εκλογές της 18ης Μαΐου, εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος με 44 ψήφους.
Αντιπρόεδρος, προταθείς από τη μείζονα αντιπολίτευση εξελέγη ο Σταύρος Καβαρατζής από τον Έβρο ενώ Γραμματέας εξελέγη ο Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, από τη Ροδόπη, επίσης από τη μείζονα αντιπολίτευση. Ο Φώτης Καραλίδης, συμφώνησε με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη, εξελέγη ένα μέλος της ΡΙΖΑ στην Οικονομική Επιτροπή και γι’ αυτό δεν προτάθηκε άλλος για τη θέση του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου.
Ε.Δ.


 
Αντιδημαρχιλίκια
 Πολλά ακούστηκαν για τις θέσεις των αντιδημάρχων του δήμου Ξάνθης, μέχρι την ανακοίνωση μερικών ονομάτων χθες το πρωί. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την οριστική ανακοίνωση, αν και τέθηκαν υπόψη του πολλά ονόματα, ανάμεσά τους και νέων δημοτικών συμβούλων. Ο ίδιος επέλεξε ένα δοκιμασμένο στέλεχος της παράταξης για τη θέση του στενότερου συνεργάτη του στα οικονομικά του δήμου. Δεν ξέρω αν ο κ. Παπασταματίου γνώριζε από καιρό για την επιλογή αυτή του δημάρχου, ωστόσο κράτησε μετριοπαθή στάση και επέμενε να τονίζει ότι «τα αξιώματα είναι επιλογή του δημάρχου και ο ίδιος θα υπηρετήσει απ’ όπου αυτός ορίσει».
Θετικό μήνυμα από τον δήμαρχο ο ορισμός μιας νέας συμβούλου, και δη γυναίκας (εκ των ελάχιστων του συμβουλίου) στη θέση αντιδημάρχου, φτάνει, όπως σημειώνουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ, η αντιδημαρχία αυτή με τα πάρα πολλά αντικείμενα να μπορέσει να έχει κάποιες αρμοδιότητες και παρέμβαση και να μη μείνει «στα χαρτιά».
Ε.Δ.


 
Τα κεφάλια μέσα
 Όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν και ίσως για αυτό ακριβώς να είναι ωραία. Έτσι, και για φέτος οι γιορτές της Παλιάς Πόλης πέρασαν στην ιστορία και οι Ξανθιώτες με γεμάτες τις μπαταρίες ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο που είναι προ των πυλών. Πέρα από τις όμορφες στιγμές όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε και ένα σπουδαίο μάθημα που δεν είναι άλλο από το ότι αν υπάρχει θέληση μπορεί κανείς να περάσει καλά και με λίγα χρήματα. Μην αφήσετε λοιπόν, το χειμώνα να σας χαλάσει την διάθεση. Οργανώστε διάφορες δραστηριότητες για εσάς και την παρέα σας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Άλλωστε, οι Γιορτές φρόντισαν να σας φέρουν σε επαφή με μια σειρά από μέρη που πραγματοποιούν διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις όλο το χρόνο, αλλά και μικρές επιχειρήσεις που θα σας βγάζουν από την μονοτονία της καθημερινότητας.
Γ.Τ.


 
Μαθήματα πολιτικής
 Ένα σπουδαίο μάθημα πολιτικής δίδαξε το πρωί της Κυριακής ο Δήμος Τοπείρου γυρνώντας σελίδα στην διοίκηση του. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έδωσαν τα χέρια, αφήνοντας πίσω «τα λόγια του μπαλκονιού» της προεκλογικής περιόδου, και παλεύουν μαζί για ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες τους. Όπως είπε, άλλωστε, και η κ. Καραλευθέρη η παράταξή της δεν είναι εκεί για να βγάλει απωθημένα αλλά για να παλέψουν μαζί με την συμπολίτευση για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.
Ας ελπίσουμε λοιπόν, η συνεργασία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους 3 δήμους, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον εκδηλώσεις αντιδράσεων που υπήρχαν απλά για να υπάρχουν.
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…