Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι Ξανθιώτες αγκαλιάζουν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Οι Ξανθιώτες αγκαλιάζουν τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

0
mikrasiates

Τι απαντά το μέλλον της πόλης στο «Ε» για τον θεσμό

 

Τις χαρακτηρίζουν καλύτερες και από τα καρναβάλια και υποστηρίζουν θερμά όχι μόνο την διατήρηση τους αλλά και την εξέλιξη τους

   vatraxoi
 
Πανηγυράκι που έχει ξεφύγει από την αρχική του ιδεολογία και προβάλει την υποκουλτούρα προκαλώντας θόρυβο, ταλαιπωρία και αισχροκέρδεια χαρακτηρίζουν κάποιοι τον θεσμό των Γιορτών της Παλιάς Πόλης. Μια άποψη όμως που φαίνεται να μην έχει πολλούς οπαδούς, αφού στην πλειοψηφία τους οι Ξανθιώτες όχι μόνο αγκαλιάζουν το θεσμό, αλλά οι μικρότεροι σε ηλικία είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν για την εξέλιξη του.
Η αγάπη τους άλλωστε αποδείχθηκε έμπρακτα τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες τα σοκάκια της διατηρητέας πλευράς της πόλης πλημμύρισαν από κόσμο παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το «Ε» περιπλανήθηκε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, και μίλησε με τους θαμώνες σχετικά με τον θεσμό και κατά πόσο τον θεωρούν σημαντικό για την πόλη μας.
 
Αμέτρητα τα οφέλη για την πόλη σύμφωνα με τους κατοίκους
Πέρα από το χρήμα που κινείται στην αγορά, δίνοντας μια ανάσα στους επιχειρηματίες της πόλης, οι Ξανθιώτες θεωρούν ότι ο θεσμός όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να εξελιχθεί καθώς τα οφέλη για την περιοχή είναι πάρα πολλά. Όπως λένε και οι ίδιοι, συναυλίες, εκθέσεις, μουσικές σκηνές, γλέντια και άλλα πολλά δρώμενα παρέχονται δωρεάν δίνοντας τόσο στους κατοίκους της πόλης όσο και στους επισκέπτες της μια πολιτιστική ανάσα. Επιπλέον, θεωρούν ότι τα γλέντια που στήνονται στους πολιτιστικούς συλλόγους αποτελούν ένα σημείο συνάντησης, όπου όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα διασκεδάζουν χορεύοντας.
 
Με το βλέμμα στην ανάπτυξη του τουρισμού
Μετά το κλείσιμο των εργοστασίων και την δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, οι νέοι του τόπου μας, μη θέλοντας να εγκαταλείψουν την πόλη τους, εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στην ανάπτυξη του τουρισμού. Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι, πέρα από την διασκέδαση, οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης αποτελούν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες να προβληθεί η πόλη μας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, τον οποίο έχει τόσο μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο νομός μας για την επιβίωση του.
 
Ανάσα και για τους φοιτητές
Θερμοί υποστηρικτές των γιορτών είναι και οι φοιτητές της πόλης μας, αλλά και των γειτονικών πόλεων, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως ένα ευχάριστο διάλειμμα που τους βοηθάει να επιβιώσουν την δύσκολη περίοδο της εξεταστικής. Επιπλέον, με το να πραγματοποιούνται λίγο μετά την ανακοίνωση των βάσεων, αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για τους πρωτοετείς φοιτητές της πόλης μας, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, αρχικά είχαν πανικοβληθεί που θα φοιτούσαν στην ακριτική μας πόλη.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Ελένη Αργυροπούλου
Εκπαιδευτικός
Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την πόλη. Προβάλλουν την παράδοση της Ξάνθης, δίνουν την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει και φέρνουν στην πόλη έσοδα.
Είναι ένας θεσμός πολλών χρόνων που πρέπει να διατηρηθεί στο ίδιο ύφος και κάθε χρόνο να γίνεται ακόμη καλύτερος.
 
Αποστόλης Πατάκας
Επιχειρηματίας
Οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Ως δημότες της Ξάνθης είναι τιμή μας να διοργανώνει η πόλη μας τέτοιες εκδηλώσεις και έχουμε υποχρέωση να το εξελίσσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με σωστές κινήσεις. Επιπλέον, αποτελεί μια πολύ καλή μορφή διαφήμισης και μας βοηθάει να προωθήσουμε τον τουρισμό που αναμφισβήτητα χρειάζεται η πόλη μας. Πέρα από αυτά, είναι ένα σημείο συνάντησης για πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Μια όμορφη εβδομάδα για όλους.
 
Αναστασία Αργυροπούλου
Εκπαιδευτικός
Είναι ένας θεσμός πολύ σημαντικός για την πόλη για οικονομικούς και πολιτιστικούς λόγους. Ειδικά, φέτος είδαμε ότι υπήρχε πολύ ξένος κόσμος. Αυτό είναι πολύ καλό για την πόλη γιατί ο θεσμός διαδίδεται όλο και περισσότερο. Κάθε χρόνο όλο και πιο γνωστά ονόματα συμμετέχουν στις γιορτές, πράγμα που βοηθάει στη διάδοση τους, επίσης.
 
Μαρία Μαυροπούλου
Αισθητικός
Οι γιορτές της παλιάς πόλης μου αρέσουν πάρα πολύ. Τον θεωρώ ένα πολύ σημαντικό θεσμό, καθώς προσελκύουν στην πόλη μας επισκέπτες από άλλες περιοχές, προσφέροντας παράλληλα οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις και τους συλλόγους. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία να προβάλλουμε διάφορα ήθη και έθιμα της περιοχής μας, αλλά και να επισκεφτούμε εκθέσεις και να παρακολουθήσουμε συναυλίες.
 
Γιώργος Τσολάκης
Φοιτητής
Ως τεταρτοετής φοιτητής στην Ξάνθη θεωρώ απαραίτητο θεσμό και ότι είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για εμάς στην εξεταστική. Για την Ξάνθη είναι απαραίτητες για οικονομικούς λόγους και σε σύγκριση με το καρναβάλι, προτιμώ τις γιορτές τις οποίες δεν χάνω ποτέ.
 
Κωνσταντίνος Κουτσομιχάλης
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Οι γιορτές μου αρέσουν και τις θεωρώ πολύ σημαντικό θεσμό για την πόλη μας, καθώς προβάλλεται η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, η οποία είναι πολύ όμορφη και προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα και κυρίως από τις γύρω περιοχές, Καβάλα, Δράμα και όλη την Θράκη.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Πράγα, ένα ποίημα που χάνεται και Ογδόντα εννιά λέξεις» του Μίλαν Κούντερα

Ένα κείμενο υπεράσπιση της κουλτούρας του «μικρού έθνους» μέσα στην οποία διαμορφώθηκε ο σ…