Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

0

Για τα καλαμάρια

-600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)

-γέμιση με πλιγούρι

-700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

-20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

-80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες

-50 γρ. κάππαρη

-80 γρ. ελαιόλαδο

-αλάτι

Για τη γέμιση

-600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο

-100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

-100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες

-20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο

-αλάτι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις πιπεριές και στο τέλος ρίχνουμε και το βρασμένο πλιγούρι ανακατεύοντας για να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατίζουμε.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές και την κάπαρη γύρω από τα καλαμάρια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

  • Μοσχιοί με αρακά

    -1,5 κιλό μοσχιοί, καθαρισμένοι -800 γρ. αρακάς -1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ -5 μικρά (…
  • Σουπιές φρικασέ

    – 1.500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ 3-4 εκ. -2 μεγάλα μαρούλια, χ…
  • Καλαμάρια με Κους Κους και ούζο

    -1000 γρ. φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα – 250 γρ. κους κους – 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι – 4 σκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κολοκυθόρυζο λεμονάτο με κολοκυθοανθούς

-300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια -200 γρ. γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρε…