Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συμβάσεις με την εταιρεία Farmer A.E. υπέγραψαν οι πατατοπαραγωγοί της Ξάνθης

Συμβάσεις με την εταιρεία Farmer A.E. υπέγραψαν οι πατατοπαραγωγοί της Ξάνθης

0

Η καινοτομία της συμβολαιακής γεωργίας που προσπαθεί να εισαγάγει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να παράσχει στους παραγωγούς τη δυνατότητα αφ’ ενός να κατευθυνθούν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους όπως ορίζει η νέα ΚΑΠ και αφ’ ετέρου να διασφαλίσουν …με συμβόλαιο τις τιμές και την απορρόφηση της παραγωγής τους, κάνει δειλά  – δειλά τα βήματά της στον νομό μας. Μετά τη ΣΕΚΕ και οι περίπου 2000 πατατοπαραγωγοί του νομού μας που έχουν ιδρύσει ένα συνεταιρισμό «ενέδωσαν» στην συμβολαιακή γεωργία. Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο “Z palace” παρουσία του υφυπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, των πατατοπαραγωγών και εκπροσώπων της εταιρείας  Farmer A.E. υπογράφηκαν συμβάσεις μεταξύ των πατατοπαραγωγών και της εταιρείας.

Καταβολή των επιδοτήσεων από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Παράλληλα ο κ. Κοντός έδωσε «ανάσα» στους αγρότες του νομού μας ανακοινώνοντας ότι μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, αρχίζει η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων σε 20 νομούς που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορθώσεων με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών εκ των οποίων και ο νομός Ξάνθης.

Για τους υπόλοιπους  νομούς, όπως ανακοινώθηκε, καταβάλλεται προσπάθεια για πρώτη φορά και με τη στήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ να επισπευτεί η εξόφληση των επιδοτήσεων μέχρι το Πάσχα.

Επίσης,  αναφέρθηκε ότι από τον ΕΛΓΑ θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων για το βαμβάκι και τα τεύτλα σε όσους είχαν υποστεί ζημιές στις πλημμύρες του Οκτωβρίου.

Υπογραμμίστηκε δε ότι η καταβολή των επιδοτήσεων είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, παρά το γεγονός ότι το σύστημα της νέας ΚΑΠ είναι πολύπλοκο, το οποίο, όπως υπενθύμισε, εγκρίθηκε από την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το 2003.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ενόψει της Διεθν_…