– 4 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
– 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 1/2 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένη
– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
– 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
– αλάτι, πιπέρι
– λίγο κόκκινο πιπέρι
Καθαρίζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και έπειτα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα καρότα ανακατεύοντας τακτικά. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα πιπέρια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά) συνοδεύοντάς το με ένα απλό πιλάφι.