Σχόλια 18/1/14

0
faghto skulia
Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η περίοδος του σκι στην Ευρώπη για να έρθει η τρόικα…


 
 
Από το ένα αυτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει
 
Τι και αν τους γίνανε συστάσεις από το Δήμο, τι και αν έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα των φιλοζωικών οργανώσεων, ορισμένοι φιλόζωοι Ξανθιώτες συνεχίζουν να ταΐζουν τα αδέσποτα μέσα στο δρόμο, διογκώνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που βασανίζει εδώ και ένα χρόνο την πόλη μας.
Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι, η παραπάνω συνήθεια δημιουργεί αρκετά προβλήματα, καθώς με αυτό τον τρόπο τα ζώα πιστεύουν ότι ο δρόμος τους ανήκει και επιτίθενται στους περαστικούς για να τον προστατέψουν.
Γ.Τ.


 
 Μια εικόνα
 Άρχισε σαν εξαίρεση αλλά όλα δείχνουν πως θα γίνει ο κανόνας. Για τους θαμώνες των καφενείων αναφερόμαστε που καπνίζουν. Και για να πιούνε τον πρωινό τους καφέ, βγαίνουν έξω και όρθιοι οι περισσότεροι, συζητούν, καπνίζουν και πίνουν τον καφέ τους!
Η εικόνα έγινε πλέον συνηθισμένη, την βλέπουμε συχνά, διότι το πρόστιμο είναι βαρύ, πολύ βαρύ, τόσο για το κατάστημα όσο και τον ιδιώτη παραβάτη που θέλει να ικανοποιήσει το πάθος του.
«Ε»


 
Έλεγχοι για κάπνισμα
 Με την ευκαιρία να πούμε ότι ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι κατά πόσο τηρείται η απαγόρευση του καπνίσματος.
Οι ελεγκτές θα ελέγχουν εάν υπάρχουν σταχτοδοχεία στα καφέ, καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες, καθώς και τα σήματα με την σήμανση της απαγόρευσης του καπνίσματος εντός του καταστήματος.
Αλλάζουν τα πράγματα, μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, δύσκολη πολύ στην αρχή, μέχρι να υπάρξει η οριστική τακτοποίηση.
«Ε»


 
Φάουλ Μωραΐτη
 Δικαίωμα αναφαίρετο στον Μωραΐτη να επιλέξει οποιονδήποτε δικηγόρο για την υπεράσπισή του και την εν γένει Νομική του κάλυψη. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε έναν Αθηναίο, τον Πλεύρη, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.
Όταν η Ξάνθη εγνωσμένα διαθέτει αξιόλογους δικηγόρους που θα μπορούσαν να προσφέρουν τις Νομικές τους γνώσεις. Τέλος, σχολιάστηκε ότι και εκ του θεσμικού του ρόλου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου δεν έπρεπε να κάνει αυτήν την επιλογή. Διότι ναι μεν οι δικηγόροι δεν ανήκουν στο ΕΒΕ Ξάνθης, δεν παύουν όμως να είναι Ξανθιώτες. Που ζουν και καταναλώνουν στην Ξάνθη.
«Ε»


 
Ο κύβος ερρίφθη
Οριστική και αμετάκλητη η απόφαση του Δημήτρη Μπένη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και να διεκδικήσει τη νίκη από τους ανθυποψηφίους του.
Έτσι, το τοπίο στην πλειοψηφούσα παράταξη ξεκαθάρισε οριστικά με δύο μέχρι στιγμής υποψηφιότητες. Η πρώτη και δεδηλωμένη του Δημ. Μπένη και η δεύτερη που επίσης έχει δηλωθεί, αυτή του Χαρ. Δημαρχόπουλου. Μένει να δούμε τι θα πράξει πλέον ο Μανώλης Τσέπελης. Όπως θα περιμένουμε να δούμε πλέον πως θα κατανεμηθούν, προς ποιον υποψήφιο θα δηλώσουν υποστήριξη, οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αυτοί τουλάχιστον που θα θελήσουν να είναι και πάλι υποψήφιοι.
«Ε»


 
Τέσσερις υποψήφιοι μέχρι στιγμής
 Μετά την οριστική απόφαση Μπένη να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι σίγουροι υποψήφιοι: Δημαρχόπουλος, Μπένης, Πούλιος, Τσιακίρογλου. Αναμένονται βέβαια και άλλοι, αυτό είναι σίγουρο μεν, άγνωστο όμως ποιοι θα είναι τελικά.
Πάντως, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου θα γίνουν γνωστά και τα πιθανά νέα ονόματα υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Ξάνθης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο δήμαρχο και συνδυασμό ή θα προτιμήσει να συμπορευτεί με κάποιον άλλον συνδυασμό.
Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα έχουν δικό τους συνδυασμό και σίγουρα θα ψάξουν για «στέγη» με έναν-δύο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, όχι όμως με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως αρνητική θα είναι και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υποψήφιους αυτών των κομμάτων λόγω Μνημονίου.
-Εν αναμονή λοιπόν…
«Ε»


 
Κηρύχθηκε σε πτώχευση η Sprider Stores
 Σε πτώχευση κήρυξε την αλυσίδα Sprider Stores το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφασή του κάνοντας δεκτή αίτηση πιστωτή της εταιρείας. Την αίτηση κατέθεσε πιστωτής που μίσθωνε στην αλυσίδα των αδελφών Χατζηιωάννου συστήματα πληροφορικής και είχε λαμβάνειν από τρεις μεταχρονολογημένες επιταγές και 34 τιμολόγια περίπου 86,8 χιλιάδες ευρώ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης λαμβάνοντας υπόψη ότι η Sprider χρωστά συνολικά 95,5 εκατ. ευρώ σε τρίτους (Δημόσιο, προμηθευτές κτλ).
Η εταιρεία δεν κατάφερε να ενταχθεί στο άρθρο 99 και σύμφωνα με την απόφαση ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Sprider θα επαρκέσει για την κάλυψη των εξόδων της πτωχευτικής διαδικασίας.
Οι πιστωτές της Sprider θα έχουν συνέλευση στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε θα εξεταστούν οι προοπτικές διατήρησης της επιχείρησης και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να παραμείνει βιώσιμη ή να ενταχθεί σε σχέδιο αναδιοργάνωσης.


 
Το ποτάκι σου και… έξω από την πόρτα
 Ευτυχώς, ο καιρός έχει «φερθεί καλά» σε όσους θέλουν να χαρούν τις νυχτερινές τους εξόδους και δη στους καπνιστές, που λόγω των ελέγχων, παίρνουν το ποτάκι τους, μόνοι ή σε πηγαδάκι και βγαίνουν έξω από την πόρτα για να… ξεχαρμανιάσουν. Γι’ αυτό μην απορήσει κανείς όταν δει έξω από τις πόρτες των μαγαζιών τους θαμώνες να στέκονται με ένα τσιγάρο στο χέρι.
Οι ευρωπαϊκές χώρες τα κατάφεραν, οι γείτονές μας θεριακλήδες Τούρκοι και Βούλγαροι τα κατάφεραν, κι εμείς θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στο τέλος και νομίζω θα μας αρέσει στο τέλος, να γυρίζουμε σπίτι και να μην κουβαλάμε μαζί μας ντουμάνι και τη μυρωδιά των αμέτρητων τσιγάρων στα ρούχα μας!
Ε.Δ.


 
Στα πηγαδάκια του δήμου Μύκης
Η προεκλογικές συζητήσεις στα καφενεία του δήμου Μύκης ήδη δίνουν και παίρνουν, αφού και οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει την κινητοποίησή τους. Άλλωστε, αυτή είναι και η αγαπημένη, αλλά και η πιο φλέγουσα συζήτηση σε όλους τους οικισμούς και ο καθένας εκφράζει την άποψή του. Σε ένα τέτοιο πηγαδάκι στον Κένταυρο, που παραδοσιακά βγάζει και τους περισσότερους υποψήφιους δημάρχους, η συζήτηση προσανατολίζεται στο ότι θα πρέπει όλοι να δοκιμαστούν: Ο Αγγά δοκιμάστηκε, ο Τζουκάλ δοκιμάστηκε, τώρα σειρά έχει ο Καπζά λένε. Στο δήμο Μύκης τα κριτήρια επιλογής υποψηφίου δεν είναι ποτέ πολιτικά και κρίνεται το αποτέλεσμα περισσότερο στα πρόσωπα και την κινητοποίηση. Πάντως, μέχρι σήμερα ο Αγγά έφυγε με αρκετά παράπονα, ο Τζουκάλ φαίνεται ότι δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, οπότε η μάχη προβλέπεται σκληρή και επίμονη για τη διοίκηση του ορεινού δήμου.
Ε.Δ.


 
«Σαπίζουν» τα συνθήματα στο Εργατικό Κέντρο
 Σε κουρέλι έχει μετατραπεί το πανό έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αντικρίζουν εικόνες εγκατάλειψης στην πρόσοψη του κτιρίου. Μάλιστα, εξαιτίας των φυσικών φθορών, το εν λόγω πανό έχει χάσει το λόγο ύπαρξης του, καθώς αχνοφαίνονται τα μηνύματα που φέρει. Μήπως είναι επιτέλους η ώρα να το απομακρύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρο; Ή μήπως φοβάται αν μη την παρεξηγήσουν οι «επαναστάτες» του γλυκού νερού;
Γ.Τ.


 
Τόπο στα γεράματα
 Δωρεάν είσοδο όσων δημοτών έχουν εγγραφεί στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γλυφάδας εξασφάλισε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, έπειτα από συμφωνία με συγκεκριμένο επιχειρηματία κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι τις τρίτης ηλικίας της πρωτεύουσας έχουν δύο επιλογές. Η μία είναι το κέντρο που τραγουδά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, για ποιότητα και πιο έντεχνα ακούσματα, ενώ η άλλη το κέντρο που εμφανίζονται ο Αντώνης Ρέμος και η Άννα Βίσση, για κάτι πιο λαϊκό/ποπ. Ο Δήμος της Γλυφάδας όμως, δεν σταματά εκεί. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μισθώνει και διαθέτει στους ανθρώπους των Κ.Α.Π.Η. Γλυφάδας ένα λεωφορείο για την μεταφορά τους στα εν λόγω κέντρα και πίσω.
Τα ακούτε κ. Παπασταματίου; Μήπως φέτος να κόψετε τις βασιλόπιτες των Κ.Α.Π.Η. στα τοπικά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης; Εντάξει, μπορεί οι άνθρωποι να μην έχουν να πάρουν τα φάρμακα τους, αλλά ένα λουλουδάκι θα το πετάξουν!
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…