½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά
1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι
Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.