Σχόλια 14/1/14

0
Ώρες αναμονής για Φορολογική Ενημερότητα: 3 ώρες!
Χρόνος που απομένει για να έρθει η Ανάπτυξη στη χώρα: 1 αιώνας…


 
 Ο γνωστός Φιλιππίδης
 Για τους Ξανθιώτες μιας κάποιας ηλικίας και μνήμης, το όνομα Φιλιππίδη είναι γνωστό και να γιατί. Κατ’ αρχάς, έχουμε το γνωστό κουφάρι της επιχείρησης κατασκευής μοκετών στην Σταυρούπολη με την επωνυμία «Τζον Φιλ Ελλάς».
Απορρόφησε εκατομμύρια από την Εθνική τράπεζα και μετά από λίγα χρόνια έκλεισε. Η Εθνική για τα εκατομμύρια που έδωσε πήρε το κτίριο που ρημάζει, χωρίς καμία αξία, που σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσει. Άρα κομπίνα η δουλειά.
Δεύτερον, ο Γιάννης Φιλιππίδης, ιδρυτής της μονάδας, αγόρασε το συγκρότημα (πάλι με τα γνωστά δάνεια) όπου σήμερα το «Κυβερνείο». Μετά από χρόνια πουλήθηκε από τον Τζων Φιλ και πήρε ζεστό χρήμα και από κει.
Εδώ και αρκετά χρόνια ο Τζων Φιλ (Γιάννης Φιλιππίδης) ζει στην Αθήνα απολαμβάνοντας τους «κόπους» και τα κέρδη των επιχειρηματικών του κινήσεων.
Γιος αυτού του Φιλιππίδη είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις «επιχειρήσεων» φίλων και γνωστών του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ήδη διώκεται, έχει συλληφθεί στην Τουρκία και όπου να’ ναι θα εκδοθεί για να δικαστεί στην Ελλάδα. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που τοποθετήθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως πρόεδρος, όπου και ξεκίνησε το έργο της κομπίνας ζημιώνοντας την Τράπεζα με εκατοντάδες εκατομμύρια. Το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε…
«Ε»


 
 Φύσει και θέσει ανόητο
 Από την 1η Ιανουαρίου το υπουργείο του Στουρνάρα αποφάσισε να στήνει στην ουρά των ΔΟΥ επί ώρες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες κλπ που ζητούν να πάρουν Αποδεικτικό Ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο.
Οι φωστήρες του υπουργείου, λόγω ανικανότητας να εισπράττουν τα χρέη και οτιδήποτε άλλο, σκαρφίστηκαν μια σειρά από ενέργειες για να πάρει ένας βιοτέχνης μια Φορολογική Ενημερότητα. Ενέργειες από γραφείο σε γραφείο, συνολικά, 7-8, συμπλήρωση εντύπων με απεριόριστα στοιχεία για να εκδοθεί Φορολογική Ενημερότητα μετά από προσμονή και ταλαιπωρία 2-3 ωρών!
Δεν είναι υπερβολή τα παραπάνω, είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Εάν δε έχεις να εισπράττεις χρήματα από το δημόσιο, σου δίνουν φορολογική για 1 μήνα! Τρελά κι απίθανα πράγματα, γεμάτα ανοησία και κακία εις βάρος των επαγγελματοβιοτεχνών. Βγάζουν μίσος και διάθεση ταλαιπωρίας πρωτοφανή στα χρονικά. Μάλιστα οι αθεόφοβοι, ζητούν να τους αναφέρεις ποιο τιμολόγιο θα εισπράξεις, ποιού ποσού, ποιάς ημερομηνίας και άλλα τρελά και ανόητα.
Λυπηρή κατάληξη ανικανότητας και ξεφτίλας. Ντρέπεται κανείς που ζει σ’ αυτή τη χώρα, που είναι Έλληνας επιχειρηματίας έντιμος και συνεπής. Για τον Στουρνάρα δεν μετρούν αυτά, ούτε στους μανδαρίνους του. Αυτοί μισούν την πρόοδο, την ανάπτυξη, την πορεία προς τα πάνω.
-Ντροπή για τον ξεπεσμό!
«Ε»


 
 Τους λείπει η συνεννόηση
 Δεν είναι καινούρια η διαπίστωση κι ούτε φυσικά γίνεται μόνον από μας. Στα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής απουσιάζει η συνεννόηση, το πνεύμα συνεργασίας. Το κάθε κόμμα, κυρίως τα μεγάλα κάποτε, νοιάζονται πότε θα καταλάβουν μόνα τους την εξουσία για να την μοιραστούν με τους κολλητούς τους σα να είναι ιδιοκτησία τους το κράτος και ο πλούτος αυτού.
Το πνεύμα της συνεννόησης, της σύγκλησης, της συνεργασίας είναι άγνωστα. Οδηγούνται σ’ αυτά μόνον από ανάγκη, όπως έγινε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόσφατα.
Βέβαια η πολιτική σκηνή σήμερα, αλλά και αύριο, ξεχνούν οι πολιτικοί μας, θα τους υποχρεώσει σε συνεργασίες, διότι η περίοδος των αυτοδυναμιών τελείωσε. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουν να καλλιεργούν στα μέλη και οπαδούς την υπόθεση των συνεργασιών και της συνεννόησης μεταξύ τους.
«Ε»


 
Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ;
 Η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, όπως θα λέγεται σε λίγο καιρό το ΠΑΣΟΚ, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα δώσει χρίσματα και δεν θα μοιράσει σημαίες. Θα στηρίξει σιωπηρά όσους εξελέγησαν το 2010 με το λάβαρο των σοσιαλιστών, ενώ όπου δεν υπάρχει πράσινος δήμαρχος ή περιφερειάρχης, θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ.
«Ε»


 
 Εξελίξεις στην «Ελιά»
 Η Ελιά βγάζει ρίζες και στην Ξάνθη. Μέσα στον Ιανουάριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί και στην Ξάνθη η συνδιάσκεψη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη των «58» στην πρωτεύουσα εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του επόμενου μήνα, θα καταρτισθεί το πρόγραμμα των επισκέψεων των στελεχών της ελληνικής Ελιάς σε όλη την επικράτεια.
Το ποιοι θα συμμετάσχουν στο κάλεσμα αυτό θα το δούμε στην πράξη. Πάντως αδρανοποιημένα στελέχη του Δημοκρατικού χώρου σίγουρα θα ανταποκριθούν, όπως και όλων όσων κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο και δεν έχουν επιλέξει κάποιο άλλο κόμμα της Κεντροαριστεράς.
-Θα έχουμε εξελίξεις σίγουρα.
«Ε»


 
Αστυνομικό δελτίο
 Σε αστυνομικό δελτίο έχουν μεταβληθεί οι καθημερινές ειδήσεις που μεταδίδουν τα μεγάλα κανάλια. Συλλήψεις επιχειρηματιών, βουλευτών, συνδέσεις με ανακριτικά γραφεία και φυλακές Κορυδαλλού- Κωνσταντινούπολης, Γ.Α.Δ.Α και Ευελπίδων, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ειδησεογραφίας.
Τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο, πακτωλός διαφυγόντων εκατομμυρίων καθημερινά αποκαλύπτεται σε μίζες και κομπίνες. Οι συλλήψεις για μίζες και λαμογιές είναι στην ημερήσια διάταξη και ο Κορυδαλλός ξεχειλίζει πια από VIP επιχειρηματίες, τρομοκράτες παλιούς και καινούριους, στελέχη υπουργείων αλλά και εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου πρώην και νέους. Το δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο θα πάρει σύντομα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και η δικαστική εξέλιξη όλων αυτών των υποθέσεων.
Η χώρα ζει στον αστερισμό των συλλήψεων και των αποκαλύψεων…


 
Χρυσή Αυγή – φυλακή
 Το δρόμο για τις φυλακές πήραν άλλοι τρεις βουλευτές της Χ.Α., ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των προφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αποδεκατίζεται και οι λιγοστοί εναπομείναντες στα έδρανα της βουλής, περιμένουν τη σειρά τους για τον ανακριτή…


 
Στο ΕΒΕ μαζί στον συνδυασμό χώρια…
 Ο λόγος για τον Απόστολο Αγκόρτσα που έχει εκλεγεί στην Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης με το συνδυασμό του Σωτήρη Τσιακίρογλου. Εφόσον ο κ. Τσιακίρογλου κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος και ο κ. Αγκόρτσας έχει προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού έχει εκλεγεί για δύο τετραετίες με την παράταξη Στυλιανίδη (άλλο αν στην τελευταία έγινε ανεξάρτητος) τι πιο φυσικό να περιμένει κάνεις να είναι στο συνδυασμό του. Μάλιστα φήμες εξ’ αρχής το θεωρούσαν δεδομένο. Τελευταία όμως έμαθα ότι Τσιακίρογλου – Αγκόρτσας …χώρισαν τα τσανάκια τους (που λέμε στο χωριό μου) και ότι ο κ. Αγκόρτσας θα είναι στο συνδυασμό του κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη – αν βέβαια τελικά ο κ. Καμαρίδης το αποφασίσει – λόγω της μεγάλης φιλίας που συνδέει τις δύο οικογένειες. Και βεβαίως διόλου τυχαία δεν είναι η κοινή τους εμφάνιση στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΕΒΕ Ξάνθης
Μ.Ξ.


 
 Έξω απ’ τα δόντια…
 … τα’ πε στον Μανώλη Τσέπελη ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών και του Γηροκομείου Ξάνθης. Σε πηγαδάκι στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής πίτας στο ΕΒΕ το μόνιμο θέμα ήταν οι τρεις μνηστήρες της παράταξης Στυλιανίδη. Ποιος θα επικρατήσει, ποιος θα υποχωρήσει και βεβαίως αν κατά πόσο και ποιος από την …τριανδρία έχει προοπτική να πάρει το δήμο.   Περνώντας λοιπόν ο κ. Τσέπελης και ερωτηθείς σχετικά είπε τη συνήθη λαοφιλή ατάκα: «Θα μιλήσει ο λαός…»Ποιος είδε τον Παπαχρόνη και δεν τον φοβήθηκε: «Ποιος λαός ρε Μανώλη …Μήπως δεν ξέρουμε από πού ποιοι και πως βγάζουν δήμαρχο στην Ξάνθη…Το Δροσερό και οι Παλιννοστούντες…»! Η επισήμανσή του φάνηκε να εκνευρίζει τον κ. Τσέπελη που ανέλαβε να υπερασπιστεί την τιμή των Δροσεριτών και των Παλιννοστούντων! Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαχρόνης ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη Στυλιανίδη και μάλλον δεν ήταν ούτε άσχετη ούτε αβάσιμη η επισήμανσή του…
Μ.Ξ.


 
Ήταν όλοι εκεί…
 Προεκλογική χρονιά και η πίτα του ΕΒΕ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών. Απ’ τους βουλευτές Κοντό – Ζεϊμπέκ (απουσίαζε ο Σαλτούρος) , περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο Ξάνθης, υποψήφιους Πούλιο, Μπένη – Τσέπελη – Δημαρχόπουλο, Μίχογλου, Τσιτιρίδη κ.ά ενώ στην πρώτη σειρά ήταν και ο π. βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης.
Δίπλα – δίπλα καθόταν Μπένης – Δημαρχόπουλος και μάλιστα συνομιλούσαν εμπιστευτικά όπως τους συνέλαβε ο φακός του «Ε» ενώ από πίσω τους παρακολουθούσε διακριτικά ο Μανώλης Τσέπελης.
        Μήπως «φοβάται» συμμαχία των δύο;
Μ.Ξ.


 
Υποψήφιοι με τον συνδυασμό Πούλιου
 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατάρτιση του συνδυασμού του Χρίστου Πούλιου σε σημείο να χρειάζονται ακόμη δυο τρεις «πινελιές» για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Σωτήρη Καβασακάλη αλλά και η υποψηφιότητα του συνδικαλιστή, προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης Κώστα Μαλικόπουλου. Υπενθυμίζουμε ότι υποψήφιος θα είναι επίσης και ο συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων τη ΣΕΚΑΠ , Κώστας Γαβριηλίδης. Σύντομα – μαθαίνω – θ’ ανακοινωθούν κι άλλες υποψηφιότητες από τον χώρο της Αριστεράς και της Οικολογίας.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …