Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Kοτόπουλο με κρεμμυδάκια και κριθαράκι

Kοτόπουλο με κρεμμυδάκια και κριθαράκι

0

-6-8 κομμάτια μπούτι κοτόπουλο

-20-30 κρεμμύδια εσαλότ, ξεφλουδισμένα

-3+1 κ.σ. ελαιόλαδο

-5 σκ. Σκόρδο

-4-5 φλ. (1 λ.) ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή ζεστό νερό

-2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

-2 λεμόνια, το χυμό τους

-1 φύλλο δάφνης

-½ φλ. Κριθαράκι

-Αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώστε σε όλες τις πλευρές τα μπούτια κοτόπουλο. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιμένετε να σιγοβράσει.

Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά το δέρμα, για 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο.

Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μυρίσουν ωραία,  περίπου 5-10 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους). Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό και το θυμάρι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και σοτάρετε για 2 ακόμη λεπτά.

Ρίξτε μέσα 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλο (ή ζεστό νερό) και προσθέστε το κριθαράκι. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.

Προσθέστε λίγο παραπάνω ζεστό ζωμό ή ζεστό νερό εάν είναι πολύ στεγνό. Αφαιρέστε από τη φωτιά κι αφήστε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και τυρί φέτα, εάν επιθυμείτε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβύθια με πράσα και σπανάκι

-300 gr ρεβίθια -1 κουταλάκι σόδα -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι -120-150 gr πράσα (ζυγισμένα καθ…