-τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι
-2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-200 γρ. βραστό ζαμπόν γαλοπούλας, ψιλοκομμένο
-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
Για την κρέμα
-750 γρ. γάλα φρέσκο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
-200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
-1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
-6 – 8 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας, με λίγα λιπαρά
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνουμε το κουνουπίδι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει μαζί με τα καρότα για περίπου 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Καλό είναι να μείνουν και μερικά κομματάκια από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30×22 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα από το μετρημένο και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ταψιού. Τη στρώνουμε με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού. Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρουμε το σουφλέ ζεστό ή χλιαρό.