Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 116 προσλήψεις σε σχολεία της Ξάνθης

116 προσλήψεις σε σχολεία της Ξάνθης

0

Με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας -Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις

 
 
Μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τις 7.400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε σχολεία ολόκληρης της χώρας. Πρόκειται για την τρίτη δημόσια πρόσκληση του προγράμματος, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης εξάμηνης διάρκειας. Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed. gr. Η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασία του ΟΑΕΔ αναμένεται να δημοσιευθεί σε μερικές εβδομάδες και θα αφορά ωφελούμενους ανέργους Πληροφορία των κατηγοριών τεχνολογία και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Δικαιούχοι
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
        Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
        Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
        Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
        Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
        Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν: α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερα εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
 

 

 
116 θέσεις στα σχολεία της Ξάνθης

Ειδικότητα

Θέσεις

ΥΕ Καθαριότητας

30

ΔΕ Βοηθητικό Προσωπικό

16

ΔΕ Επιστάτης/ επιστάτρια

13

ΤΕ Εργασιοθεραπευτής

1

ΠΕ/ΤΕ Θεραπευτής Λόγου

2

ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί

27

ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής

1

ΥΕ Τραπεζοκόμοι

9

ΠΕ Ψυχολόγων

17

 
 
ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Καθαριστές /-στριες

2.056

Βοηθητικό προσωπικό

800

Επιστάτες

1.049

Τραπεζοκόμοι

595

Λογοθεραπευτές

80

Σχολικοί Οδηγοί

50

Συνοδοί σχολικών λεωφορείων

50

Εργοθεραπευτές

70

Σχολικοί νοσηλευτές

90

Φυσιοθεραπευτές

60

Ψυχολόγοι

950

Κοινωνικοί Λειτουργοί

1.550

Σύνολο

7.400

 
 

37 προσλήψεις στο νομό μας

 

Θέσεις ΤΕ και ΔΕ στο ΕΒΕ και στους δήμους -70 προσλήψεις στην ΑΜΘΣτα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη

 
Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη των 4.414 θέσεων Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ.
Οι 2.200 θέσεις αφορούν τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Οι υπόλοιπες 2.214 θέσεις αντιστοιχούν στις άλλες πέντε Περιφέρειες και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, όλες οι θέσεις θα προκηρυχθούν μαζί.
Σύμφωνα με πήγε του υπουργείου Εργασίας η πρόσκληση της Ψηφιακής Σύγκλισης βρίσκεται στο στάδιο των εντάξεων των πράξεων, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται να αποσταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων, για τη συγκεκριμένη πρόσκληση αποφασίστηκε να προκηρυχθούν θέσεις μόνο για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής εκπαίδευσης.
 
Το πρόγραμμα αφορά απόφοιτους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Φορέας

ειδικότητα

Θέσεις

 

ΔΕ

ΤΕ

ΕΒΕ Ξάνθης

2

1

Δήμος Αβδήρων

2

5

Δήμος Μύκης

2

5

Δήμος Ξάνθης

11

2

Δήμος Τοπείρου

5

2

ΣΥΝΟΛΟ

27

10

 

Φορέας

ειδικότητα

Θέσεις

Περιφέρεια ΑΜΘ

57

13

ΣΥΝΟΛΟ

70

 

 
 

Ο ΟΤΕ προσλαμβάνει 500 άτομα

 

Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα -Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

 
Περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον ΟΤΕ, με την εταιρεία να προκηρύσσει θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές. Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα προσόντα εδώ. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.
Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.
 
Νέα εποχή εκπαίδευσης τεχνικών
Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εταιρεία αποκλειστικά για τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική και εμπειρική εξάσκηση και για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.
 
 

4.000 νέες θέσεις απασχόλησης για ανέργους έως 29 ετών

 

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού

 
Την επέκταση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών και του αντίστοιχου προγράμματος για τον τουριστικό κλάδο, προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση των δράσεων του υπουργείου: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο τουρισμού».
Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
 
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση. Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να προσλάβουν ή έχουν ήδη προσλάβει με σχέση εξαρτημένης σχέσης τους ωφελουμένους του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας». Με δημόσια πρόσκληση που εκδίδεται με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, κατά την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
 
 

Από 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα κατάρτισης – πρακτικής 1.300 ανέργων στο χώρο της Υγείας

 
Aπό τις 9 Δεκεμβρίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 15,6 εκατ. ευρώ, που απευθύνεται σε 1.300 άνεργους επαγγελματίες Υγείας. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 του μήνα και τόσο η υποβολή όσο και η αξιολόγηση θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανέργους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας να λάβουν υπηρεσίες εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε δημόσια νοσοκομεία.
Όπως προαναφέρθηκε η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από 9-20 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα www.Voucher.gov.gr.
H μοριοδότηση θα γίνει με βάση τον χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και την ηλικία κα όσοι τελικά επιλεγούν θα έχουν θεωρητική κατάρτιση 240 ωρών και πρακτική 960 ωρών σε μονάδες υγείας, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ η αμοιβή τους θα είναι 6 ευρώ την ώρα, μικτά, και θα δίδεται ως εκπαιδευτικό επίδομα.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…