250 γρ. φουντούκια
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
6 μεσαία αυγά χωρισμένα
λικέρ της αρεσκείας μας
250 γρ. nutella
Ψήνουμε σε λαδόκολλα τα φουντούκια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και χτυπάμε τα 200 γρ. στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και σε 2 λεπτά προσθέτουμε την σκόνη φουντουκιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στο μίξερ για 4-5 λεπτά μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα κρύα χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, έτσι ώστε αν γυρνάμε ανάποδα το μπολ να μην πέφτει. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από την μαρέγκα στην σοκολάτα και ενσωματώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζουμε ανά 2 κουταλιές μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 22 εκ. και βάζουμε στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας στον πάτο όπου βουτυρώνουμε και αυτό. Ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Απλώνουμε με σπάτουλα την nutella ώστε να καλυφθεί το πάνω μέρος, γαρνίροντας με τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει, σπασμένα ή ολόκληρα.