Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-2

Κύπελλο Ελλάδας: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-2

0
xanthi-iraklis
 

Άδοξος αποκλεισμός για την ξανθιώτικη ομάδα

 

Προηγήθηκε αρχικά με 2-0, στο β’ ημίχρονο «έκλεψαν» την πρόκριση οι φιλοξενούμενοι

 
 
Μπορεί να κέρδιζε με 2-0 όμως δεν πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου η Skoda Ξάνθη. Ο Πέτρος Μάνταλος σημείωσε δύο γκολ στο α’ μέρος (30’, 33’) όμως τα γκολ του Σιατραβάνη στο 77’ και του Πουρτουλίδη στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε την πρόκριση.
 
Περιγραφή αγώνα
Την τελευταία μέρα του Οκτώβρη, το “Skoda Ξάνθη Arena¨ φιλοξένησε τον δεύτερο αγώνα της Β’ φάσης Κυπέλλου ΟΠΑΠ μεταξύ της ξανθιώτικης ομάδας και του Ηρακλή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθελε να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 από το γκολ του Ζαχόρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Ο Ράινερ Μάουρερ επέλεξε μία ενδεκάδα με αλλαγές συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Δημήτρης Κυριακίδης ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Μπαξεβανίδης. Στον άξονα του κέντρου οι Φλίσκας – Βασιλακάκης και στα πλάγια οι Κάλβο – Μαρίν. Προωθημένος ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Σολάρι.
Ανοιχτό το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να θέλουν να μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να ισοφαρίσουν το 1-0 του α’ αγώνα. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι δύο ομάδες δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες χωρίς ωστόσο αυτές να είναι από τις κλασικές για να ανοίξει το σκορ. Κάποια σουτ από πλευράς Ηρακλή, πιο οργανωμένες επιθετικές πρωτοβουλίες από την Skoda Ξάνθη που κατά κανόνα δεν έβρισκαν τον στόχο στις δύο εστίες. Στα μισά του πρώτου μέρους στο παιχνίδι μπήκε και η δύναμη στις μονομαχίες με τους παίκτες του Ράινερ Μάουρερ να πιέζουν περισσότερο και τελικά να φτάνουν στο 1-0 με την κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου στο 30’ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού την Skoda Ξάνθη. Το ημίχρονο τελείωσε με το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων που μέσα σε τρία λεπτά ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα και κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους.
Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ηρακλής έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Ματσούκα να περνά στην θέση του Κυριάκου. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μειώσουν το παιχνίδι στο 48’ αλλά το σουτ του Λίμα δεν βρήκε τον στόχο σε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο η Skoda Ξάνθη ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και διατηρούσε το υπέρ της σκορ πρόκρισης. Ωστόσο ο Ηρακλής με τον Σιατραβάνη στο 77ο λεπτό σημείωσε ένα τυχερό γκολ και κάνοντας το 2-1 έδωσε άλλη τροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τελικά το εισιτήριο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μεγάλη απόκρουση από τον Κηπουρό στη φάση του 86’ στο σουτ του Μάνταλου ενώ στο 89’ ο Πουρτουλίδης με σουτ πέτυχε το τελικό 2-2.
 
Συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Φλίσκας, Βασιλακάκης (84’ Σουάρεζ Εστράδα), Μάνταλος, Κάλβο (69’ Σολτάνι), Μαρίν (84’ Ράνος), Σολάρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κηπουρός, Σαββίδης, Λίμα, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Κυριάκος (46’ Ματσούκας), Μπάμπα (66’ Πουρτουλίδης), Μπριλλάκης, Ονουάτσι (74’ Χιονίδης), Τσιλιανίδης
 
 
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
2η φάση – 1οι αγώνες
Νίκη Βόλου – Πανθρακικός 2-1
Αστέρας Μαγούλας – Λεβαδειακός 2-1
Ηρακλής Ψαχνών – Βέροια 3-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Αιγινιακός 0-0
Ολυμπιακός – Φωκικός 5-1
Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Χανιά 0-0
Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 2-1
Πανιώνιος – Απόλλων Καλαμαριάς 3-1
Κέρκυρα – Παναιτωλικός 0-1
Πιερικός – ΑΕΛ Καλλονής 1-2
Καλλιθέα – Ο.Φ.Η. 0-1
Ηρακλής – Skoda Ξάνθη 1-0
Ολυμπιακός Βόλου – Άρης 1-0
Φωστήρας – Ατρόμητος Αθ. 0-1
Πλατανιάς – Απόλλων Σμ. 1-1
ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0
Επαναληπτικοί αγώνες 2ης φάσης
Πανθρακικός – Νίκη Βόλου 1-4 πεν. (2-1 κ.δ., παρ.)
Λεβαδειακός – Αστέρας Μαγούλας 3-2
Αιγινιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς – Πανιώνιος 0-0
Απόλλων Σμύρνης – Πλατανιάς 2-1
Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 0-1
Φωκικός – Ολυμπιακός 3-5
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΟΚ 0-1
ΑΕΛ Καλλονής – Πιερικός 2-2
ΑΟ Χανιά – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών 2-1
Παναιτωλικός – Κέρκυρα 1-0
ΟΦΗ – Καλλιθέα 1-1
Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-2
Άρης – Ολυμπιακός Βόλου (χθες βράδυ)
Ατρόμητος Αθ. – Φωστήρας (χθες βράδυ)
 
Προκρίθηκαν στους «16» οι:
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Απόλλων Σμύρνης
Αιγινιακός
Πανιώνιος
Νίκη Βόλου
Αστέρας Μαγούλας
Ηρακλής Ψαχνών
ΑΕΛ Καλλονής
Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός
ΟΦΗ
Ηρακλής
Άρης ή Ολυμπιακός Βόλου
Ατρόμητος Αθ. ή Φωστήρας
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…