– 6-7 φύλλα κρούστας
– 420 ml. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
– 350 ml. νερό
– 4 αυγά
– 250 gr. ζάχαρη
– 100 gr. βούτυρο
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
– Ξύσμα λεμονιού
– Κανέλα για το πασπάλισμα
– Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Σε ένα καλά βουτυρωμένο, μέτριο ταψί τοποθετούμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει ελαφρά και τα περιχύνουμε. Ψήνουμε τα φύλλα περίπου για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσορόδινο χρώμα. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το νερό, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια.
Αποσύρουμε από την φωτιά, πρσοθέτουμε τα αυγά χτυπημένα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ξαναψήνουμε για 15-18λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.