Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έτοιμες για την πρεμιέρα οι «Βασίλισσες της Θράκης»

Έτοιμες για την πρεμιέρα οι «Βασίλισσες της Θράκης»

0
vasilisses agiasmos
 

Τελέστηκε ο αγιασμός και περιμένουν την κλήρωση οι αθλήτριες της ξανθιώτικης ομάδας

 

«Ήταν ένα όνειρο η Εθνική» δηλώνει στο «Ε» η διεθνής παίκτρια Ευαγγελία Κατσαρού

 
 
 
  Με ευχές για το ξεκίνημα της σεζόν και αισιοδοξία για μία καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς, τελέστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου (19/10) ο καθιερωμένος αγιασμός για τις «Βασίλισσες της Θράκης».
Οι παίκτριες της ομάδας με τον προπονητή τους Απόστολο Κουτρουλό συγκεντρώθηκαν στο ΔΑΚ (γήπεδο Ασπίδας), όπου αρχικά έκαναν την επίσημη φωτογράφιση με στιγμιότυπα που θα μπουν και στο ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει αργότερα κι έπειτα έκαναν τον αγιασμό.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος που ήταν παρών στην εκδήλωση, στο χαιρετισμό του προς τις παίκτριες μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ως Ένωση είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την παρουσία μίας γυναικείας ομάδας στην πόλη μας που σίγουρα έχει θετικό αντίκτυπο στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής. Το περσινό ξεκίνημα σας ήταν θετικό και εύχομαι να συνεχίσετε την ανοδική πορεία σας. Από την πλευρά μας θα σας στηρίζουμε όσο μπορούμε».
Με την ιεροτελεστία ξεκίνησε ουσιαστικά και η επίσημη αγωνιστική περίοδος για την ξανθιώτικη ομάδα, η οποία το προηγούμενο διάστημα πέρασε δύο μήνες με δυνατές προπονήσεις και ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με έναν κύκλο φιλικών.
Αυτή θα είναι η 2η παρουσία της «Βασίλισσας της Θράκης» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, το οποίο θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα (το πρόγραμμα του πρωταθλήματος σε επόμενο φύλλο του «Ε», όταν γίνει η κλήρωση).
 
Νέα ομάδα αλλά με διακρίσεις
 Αν και μετρά μόλις δύο χρόνια στο χάρτη του γυναικείου ποδοσφαίρου, η «Βασίλισσα της Θράκης» κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της σε συλλογικό επίπεδο αλλά και με ατομικές διακρίσεις. Συλλογικά, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζουν, οι αθλήτριες προχωρούν και σε άλλες δράσεις όπως συναντήσεις, χοροί, αλλά και έκδοση – πώληση ετήσιων ημερολογίων ψάχνοντας έτσι έσοδα ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθειά τους.
Στις ατομικές διακρίσεις, ήδη δύο ποδοσφαιρίστριες έχουν κληθεί σε εθνικά κλιμάκια. Πρόκειται για την Ευαγγελία Κατσαρού και την Ολυμπία Στεφανίδου. Η πρώτη, έχει βρεθεί φορέσει πέντε φορές τη φανέλα με το Εθνόσημο της Εθνικής Νεανίδων, ενώ η Στεφανίδου έχει κληθεί σε κλιμάκια προεπιλογής της Εθνικής Κορασίδων.
 
Ευαγγελία Κατσαρού: «Ήταν ένα όνειρο η Εθνική»
 Η 17χρονη Ευαγγελία Κατσαρού μίλησε το «Ε» σχετικά με την εμπειρία της από την Εθνική Νεανίδων, αλλά και για τη σεζόν που ξεκινάει με τη «Βασίλισσα της Θράκης». Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
«Ε»: Ουσιαστικά ένας χρόνος επίσημων αγώνων με τη «Βασίλισσα της Θράκης» και ήρθε η κλήση σου στην Εθνική Νεανίδων. Πως ένιωσες;
Ε.Κ.: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Και μόνο που συμμετέχεις στις αποστολές αποκτάς εμπειρίες που είναι χρήσιμες όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και πέρα από αυτό. Δεν κρύβω ότι ήταν ένα όνειρο για εμένα όταν άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο».
«Ε»: Όταν αγωνίστηκες; Ποια ήταν τα συναισθήματα;
Ε.Κ.: «Τα τρία πρώτα παιχνίδια μου αφορούσαν φιλικά με άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Έπειτα όμως ταξιδέψαμε στην Ιρλανδία για επίσημους αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκεί η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματα που ένιωσα. Όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο ανατριχιάζεις και παίρνεις δύναμη. Παράλληλα νιώθεις μεγάλη ευθύνη γιατί εκπροσωπείς τη χώρα σου και πρέπει να δώσεις όλες σου τις δυνάμεις και τον καλύτερο σου εαυτό».
«Ε»: Οι διαφορές ανάμεσα στο σύλλογο σου και την Εθνική Νεανίδων;
Ε.Κ.: «Στην Εθνική υπάρχει μία σχετική πίεση και είναι δύσκολα στην αρχή γιατί πρέπει να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα της κάθε συμπαίκτριας, αλλά και το πώς παίζουν στο γήπεδο, τις κινήσεις τους κλπ, όμως με τον προπονητής μας εκεί Βαγγέλη Κουτσάκη καταφέραμε να «δέσουμε» και δημιουργούμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Στην ομάδα μου, με τις συμπαίκτριες παίζουμε δύο χρόνια μαζί και έχουμε έρθει πάρα πολύ κοντά. Είμαστε πλέον σαν μία οικογένεια, ενώ με τη δουλειά που κάνουμε και τις προπονήσεις βελτιωνόμαστε σιγά – σιγά όλες και γινόμαστε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές ως ομάδα».
«Ε»: Οι στόχοι για τη νέα χρονιά με τη «Βασίλισσα της Θράκης»;
Ε.Κ.: «Να τα πάμε καλύτερα από πέρσι και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, συνδυάζοντας όμως τα αποτελέσματα με ωραίο θέαμα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και όλες έχουμε φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν. Επίσης πέρσι είχαμε μία σημαντική στήριξη από τους φιλάθλους της περιοχής και ελπίζουμε να έχουμε και φέτος ανάλογη συμπαράσταση στους εντός έδρας αγώνας μας (σ.σ. η γυναικεία ομάδα θα έχει ως έδρα φέτος το γήπεδο Λευκόπετρας).
«Ε»: Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και τι θέλεις να πεις σε μικρότερα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό;
Ε.Κ.: «Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία μόνη μου, καθώς έπαιζε μπάλα ο πατέρας μου και ήθελα κι εγώ να ασχοληθώ με τον αθλητισμό ακολουθώντας τα βήματα του. Έτσι στα 10 μου γράφτηκα στην Ακαδημία της Βιστονίδας. Μετά δημιουργήθηκε η γυναικεία ομάδα κι έτσι ήρθα εδώ όπου βρήκα το κατάλληλο έδαφος για να αγωνίζομαι. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου και όσους με στηρίζουνε στην προσπάθειά μου στο ποδόσφαιρο. Όσο για τα μικρότερα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν, να μην το σκέφτονται πολύ και να μην έχουν ενδοιασμούς γιατί έχουν αλλάξει οι καιροί απ’ ότι παλιά που ήταν περίεργο για μία γυναίκα να παίζει μπάλα. Πλέον το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πολύ διαδεδομένο, ειδικότερα στο εξωτερικό. Αλλά να ξέρουν ότι θέλει πολύ δουλειά και προπόνηση για να γίνεις καλή παίκτρια!».
 
Το «ρόστερ» της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου:
 
Αλή Χατζιρέ
Βλάχου Ζωή
Γιαμούρ Καραμπά
Γκιριτλή Φιλίς
Δημητριάδου Ελένη
Θεοδωρίδου Ιουλία
Θεοδωρίδου Μαριλένα
Ιπέκ Ιμάμ Εφέντη
Καραπαναγιωτίδου Σοφία
Κατσαρού Ευαγγελία
Καρακατσάνη Ειρήνη
Καρακατσάνη Μαρία
Κομήτη Ραφαηλία
Κοτσακελίνη Γεωργία
Κρουστάλλη Αθανασία
Λαζαρίδου Ζωή
Μενεσίδου Σοφία
Μετοικίδου Σεβαστή
Μουρούκη Σωτηρία
Μουσοπούλου Μαρία
Μπενακίδου Ελένη
Μπρόσκου Αναστασία
Ναλμπάντη Ελισάβετ
Ξενιτίδου Χριστίνα
Παπανίκα Νατάσσα
Παρσάνογλου Λίτσα
Πάστερνακ Ξένια
Ποιμενίδου Μιχαέλα
Πολυζωΐδου Ειρήνη
Ράπτη Μαρία
Ρετζέπη Θεοδώρα
Σαλή Μπεϊζά
Σκουλαρίκη Κατερίνα
Σταυρακάρα Γεωργία
Στεφανίδου Ολυμπία
Τοπαλίδου Μαρία
Τορομανίδου Ελένη
Τσία Ειρήνη
Τσιρακίδου Χριστίνα
Φίλια Σοφία
Χατζηαντωνίου Δέσποινα
Χατζηαντωνίου Μαρία
Χατζοπούλου Παναγιώτα
Προπονητής Κουτρουλός Απόστολος
Γ. Αρχηγός: Αποστολίδης Απόστολος
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …