Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζελέ κυδωνιού

Ζελέ κυδωνιού

0
zele kidoni
 
-4 κυδώνια
-ζάχαρη
-νερό
-1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
-1/2 χυμό λεμόνι
 
Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα (μαζί με τη φλούδα και τα κουκούτσια) και τα καλύπτουμε με νερό, να τα σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40΄, μέχρι να αλλάξουν ελαφρά χρώμα (να ροδίσουν) και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω σε κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ζουμί από τα κυδώνια. Βάζουμε κάποιο βάρος πάνω στα κυδώνια, για να στραγγίσουν καλά. Μετράμε το υγρό. Για κάθε ποτήρι χυμό προσθέτουμε 3/4 ποτηριού ζάχαρη. Βράζουμε το ζελέ σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό. Μόλις δέσει το ζελέ, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Είναι τέλειο για πρωινό σε ψωμί ή για να φτιάξετε γέμιση μπισκότων, πάστα φλώρα κ.λπ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κροκέτες λαχανικών

    Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …
  • Κοτόπουλο γλυκόξινο

    -500 γρ. Στήθος κοτόπουλου -4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας -2-3 κ.σ. Μέλι -Λίγο Φυτικό λάδι (…
  • Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

    -450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κροκέτες λαχανικών

Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …