Σχόλια 11/10/13

0
Μόλις η Ντόρα έγινε αντιπρόεδρος του ΕΛΚ πέθανε ο πρόεδρος! Λέτε ο επίτιμος να έκανε πάλι το θαύμα του;


 
 
Μίλησε ρεαλιστικά ο Μπαγίς
 Ας είμαστε ρεαλιστές κι ας αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες προηγούμενες εμπειρίες μας από δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών παραγόντων που επισκέφθηκαν τη Θράκη.
Ο τελευταίος επίσημος επισκέπτης μας, ο κ. Μπαγίς, απέφυγε τις προκλητικές δηλώσεις όπως και την αναφορά σε γνωστές ακραίες θέσεις.
Βέβαια οι επισκέψεις του ήταν γνωστές, όπως και οι επαφές του, κι αυτό δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν.
Γενικώς, η εκτίμηση από την επίσκεψη του υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Μπαγίς ήταν μια πολύ χαλαρή επίσκεψη, τυπική, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, παρότι ο ίδιος προέρχεται από μια ακραία εθνικιστική παράταξη.
«Ε»


 
Ο φιλοζωϊσμός της πλάκας
 Έχουμε και άλλη φορά αναφερθεί και υποστηρίξει τις φιλοζωϊκές πρωτοβουλίες ιδιωτών, Συλλόγων και Σωματείων. Αναγνωρίζουμε επίσης πως ο φιλοζωϊσμός είναι μια έκφραση αγάπης και ευαισθησίας κι αυτό δεν θα πρέπει να παραβλέπεται.
Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του σημείου οι φιλόζωοι ή ιδιοκτήτες σκύλων να τα βγάζουν στα πάρκα και να τα γεμίζουν περιττώματα υπάρχει μεγάλη απόσταση, τεράστια.
Γιατί αυτή τους η ενέργεια ουσιαστικά στρέφεται εις βάρος των υπολοίπων και της υγείας αυτών π.χ. παιδιών, ηλικιωμένων και άλλων.
Οι φιλόζωοι σ’ αυτήν τη χώρα θεωρούν ότι η κατοχή ενός ζώου συντροφιάς εξαντλείται στο να το ταΐζουν, να το φροντίζουν και να το βγάζουν βόλτα. Το τι κάνει έξω αυτό το ζώο δεν τους απασχολεί. Δεν θεωρούν ότι έχουν ευθύνες και υποχρεώσεις, μια των οποίων είναι η συλλογή των περιττωμάτων του ζώου τους.
«Ε»


 
Σοβαρές αντιδράσεις για τον αγωγό ΤΑΡ
 Η Κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ την έχει πολύ άσχημα πλέον. Με εγωϊστικό και αυθάδη τρόπο, αγνόησε τις τοπικές κοινωνίες από τους νομούς που θα διέλθει ο αγωγός. Λειτουργεί αυταρχικά και με την αντίληψη αποικιοκρατίας.
Ήδη έχει δημιουργηθεί μέτωπο αντιδρώντων που διευρύνεται, κυρίως από αγρότες και όχι μόνον. Ήδη οι αγρότες της Καβάλας απειλούν για δυναμική αντίδραση και δηλώνουν πως δεν θα παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή καλλιεργημένης γης, τονίζοντας ότι η Κοινοπραξία ενδιαφέρεται για τα δικά της υπερκέρδη αγνοώντας προκλητικά τις τοπικές κοινωνίες, τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και εν γένει ενδιαφέρεται μόνον για τη δική της πλευρά.
Τα πράγματα οξύνονται αρκετά και οι αντιδράσεις θα είναι πολύ σοβαρές.
«Ε»


 
Φτάνει τόση Χρυσή Αυγή
 Η κοινή γνώμη εδώ και μέρες έχει τροφοδοτηθεί αρκούντως από ειδήσεις και πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα θα λέγαμε ότι υπήρξε υπερβολή στο θέμα μέχρι κορεσμού.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι έχει ήδη κουραστεί να διαβάζει και ν’ ακούει (κυρίως) κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ για τη Χρυσή Αυγή.
Πρωί-πρωί τα πάνελ γεμάτα από πολιτικούς και άλλους μαϊντανούς. Ακολουθούν οι μεσημεριανές εκπομπές που κι αυτές στο πιο χαλαρό πάλι για την ίδια υπόθεση μιλούν. Και βέβαια στα βραδινά δελτία που γίνεται το σώσε σε όλα!
Κανένα να μην χάσει το σόου. Λόγια, λόγια και μάλιστα λίγο-πολύ τα ίδια από τους ίδιους περίπου ανθρώπους.
Έλεος πια! Φτάνει τόση Χρυσή Αυγή…
«Ε»


 
Αλλαγές στον «Καλλικράτη»
 Σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει πρόταση για νέους δήμους σε μεγάλα νησιά. Δηλαδή, αντί τα νησιά αυτά να έχουν ένα δήμο, ν’ αποκτήσουν κι άλλους, ανάλογα με τον πληθυσμό τους όπως Λέσβος, Κέρκυρα και άλλα.
Οι υποψιασμένοι μιλούν ότι το σχέδιο νόμου είναι ένα μελλοντικό παράθυρο για να γίνουν αλλαγές στον «Καλλικράτη», δηλαδή τη δημιουργία νέων δήμων στους ήδη υφιστάμενους.
Εάν θα πρόκειται για βελτίωση στον υφιστάμενο νόμο, να δεχτούμε τις όποιες αλλαγές. Εάν όμως υποκρύπτεται ρουσφέτι ή σκοπιμότητα με τη δημιουργία νέων δήμων, ε, τότε μάλλον το ενδιαφέρον είναι κάλπικο και σωστά κάποιοι υποψιάστηκαν σκοπιμότητες.
-Θα φανεί προς τα που πάει η υπόθεση…
«Ε»


 
Επαναφέρει τον αντικαπνιστικό ο Άδωνις
 Νέα εκστρατεία κατά του τσιγάρου ξεκινάει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επαναφέροντας το παλιό αντικαπνιστικό πλαίσιο που απαγόρευε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους.
Δύσκολο να πετύχει ο Άδωνις αυτό που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και η δημοτική αστυνομία για να διενεργεί ελέγχους.
Γιατί του Έλλην ο τράχηλος μπορεί να υπομένει κάθε φορολογικό ζυγό αλλά όλα κι όλα, το τσιγαράκι σε εστιατόρια και καφετέριες δεν το κόβει…


 
 Η προσευχή Σαμαρά
 Επί δέκα λεπτά προσεύχονταν μέσα στον Πανάγιο Τάφο, μαζί με τον Πατριάρχη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Προκαλώντας απορίες στους συνεργάτες του για το μάκρος της προσευχής του που τον έκανε να καθυστερήσει και στη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Γιατί και για ποιους προσευχήθηκε ο πρωθυπουργός, φυσικά το ξέρει μόνο ο ίδιος κι ο θεός. Πάντως όταν οι πολιτικοί και οι γιατροί απευθύνονται για βοήθεια στο Θεό, δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα…


 
Στο ψυχιατρείο η Βίκυ Σταμάτη
 Στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί μεταφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη, σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο με άλλες 25 τροφίμους.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για 12ετή κάθειρξη, κατέρρευσε ψυχολογικά και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο ψυχιατρείο.
Η δικαιοσύνη έδειξε στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου το πολύ σκληρό της πρόσωπο, όχι μόνο στον ίδιο (που τελικά του άξιζε) αλλά και στον οικογενειακό του περίγυρο που πληρώνει ακριβά τις επιλογές του πρώην υπουργού.


 
Ευνοούνται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες
 Όλες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις διώξεις εναντίον βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν τη σκλήρυνση του διπολισμού, τη μεγάλη πίεση που δέχονται τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και την αντοχή του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου που χάνει δυνάμεις αλλά παραμένει στην τρίτη θέση.
Η ρευστότητα είναι έντονη, οι επαγγελματίες-αναλυτές των δημοσκοπήσεων υποστηρίζουν ότι είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα και σε κάθε περίπτωση ακόμη ακόμη και η πρωτιά που ανέκτησε η ΝΔ θεωρείται εύθραυστη. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό άρνησης συμμετοχής στις δημοσκοπήσεις, κάτι που δυσχεραίνει την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.
Με αυτά τα δεδομένα, κυριαρχεί στα κομματικά επιτελεία η εκτίμηση ότι οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρίνονται στο ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών. Από τη στιγμή που, παρά την πόλωση, η συσπείρωση των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων είναι οριακή, δεν διαφαίνεται ότι τα χρίσματα θα έχουν να προσφέρουν στους διεκδικητές των περιφερειών και των δήμων. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι στήριξη ανεξάρτητων υποψήφιων είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγουν ένα εκλογικό ναυάγιο, αλλά επίσης για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση των μεγάλων δήμων και των περιφεριών, όπου η μάχη θα είναι πολιτική, δεν προκύπτει γόνιμο έδαφος για καθαρά κομματικούς υποψήφιους.
Ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει αποφασίσει να πολιτικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πιθανό να οδηγηθεί σε δεύτερες σκέψεις μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το προβάδισμα που πέτυχε στις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά και η Συγγρού έχει κάθε λόγο να επενδύσει στην αποπολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί η γαλάζια υπεροχή μετά τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι οριακή και όχι στέρεη, αφού δεν οφείλεται σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολλών.
«Ε»


 
Δεν χρειαζόσαστε σωτήρες…
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουϊκ ότι έρχεται στη Θράκη και θα έρχεται ακόμη συχνότερα για να υπερασπίζεται τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα ανατρέποντας τα σχέδια των τούρκων που τη θέλουν …τουρκική! Γι αυτό και η αιφνίδια επίσκεψη του μια μέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Μπαγίς. Θα μας επιτρέψει να του πούμε ότι δεν χρειαζόμαστε σωτήρες και ας αφήσει να ασκούν εξωτερική πολιτική αυτοί που είναι αρμόδιοι και ξέρουν! Με κραυγές και επικοινωνιακές κορώνες και νταηλίκια δεν ασκείται εξωτερική πολιτική και δεν λύνονται προβλήματα. Όλα αυτά περισσότερο κακό κάνουν παρά ωφελούν!
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …