Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

0
xortopita
 
 – 640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 κ.γ. baking powder
– 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– 200 ml ελαιόλαδο
– 400 γρ. διάφορα χόρτα πλυμμένα και κομμένα
– 2 κουταλιές σούπας ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
– 100 γρ. φέτα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
 
Αλατίζουμε σε ένα τρυπητό τα χόρτα (ότι χόρτα μας αρέσουν) και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και χωρίς να ζυμώσουμε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αλάδωτο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου σε στρόγγυλο ταψί 33εκ.
 
  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεφτεδάκια από φακές και ρεβίθια με σάλτσα ταχινιού

Για τα κεφτεδάκια 150 γρ. φακές 120 γρ. ρεβίθια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης…