Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πλήρωσε την αστοχία της στο «Καυτανζόγλειο» με ήττα 1-0 από τον Ηρακλή

Πλήρωσε την αστοχία της στο «Καυτανζόγλειο» με ήττα 1-0 από τον Ηρακλή

0
maurer
 

Αφήνει στην άκρη το κύπελλο και στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα η Skoda Ξάνθη

 

Την Κυριακή η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα για την 6η αγωνιστική

 
 
 Την αστοχία της στην τελική προσπάθεια πλήρωσε η Skoda Ξάνθη στο χθεσινό παιχνίδι στο «Καυτανζόγλειο» καθώς δημιούργησε αρκετές φάσεις όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από αυτές.
Αντίθετα ο Ηρακλής με λιγότερες κλασικές ευκαιρίες ευτύχησε να πετύχει το 1-0 με ένα ελαφρώς… τυχερό τρόπο, όταν στο 87’ ο Καργιόπουλος επιχείρησε μία μακρινή σέντρα – σουτ με τον Ζάχορα να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ζαρόπουλου.
Η χθεσινή αναμέτρηση αφορούσε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη Β’ φάση του κυπέλλου, με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος για τις 31 Οκτωβρίου στα Πηγάδια και τους Θεσσαλονικείς να έρχονται με το πλεονέκτημα του γκολ που πέτυχαν χθες. Η Ξάνθη καλείται πλέον να κάνει την ανατροπή, κάτι που για να πετύχει θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ στη ρεβάνς.
 
Αρκετές αλλαγές και 4-5-1 από Μάουρερ
 Σε αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα της 11άδας, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, προχώρησε ο Ράινερ Μάουρερ. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο 22χρονος Μιχάλης Ζαρόπουλος ενώ στην άμυνα ντεμπούτο έκανε ο Χοσέμι στο πλευρό του Γούτα, με τους Μπαξεβανίδη και Παΐτο να ξεκινούν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.
Ο Γερμανός τεχνικός άλλαξε και το σχηματισμό σε σχέση με τους προκατόχους τους τοποθετώντας τους Φλίσκα και Βασιλακάκη στον άξονα, τους Σολτάνι, Μάνταλο και Σουάρεζ Εστράδα σε πιο δημιουργικούς ρόλους και τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης.
 
Απείλησε αλλά δεν σκόραρε
 
Χωρίς μεγάλες φάσεις ήταν το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης όμως από το 30’ κι έπειτα οι πρώτες απειλές για τις δύο εστίες εμφανίστηκαν. Αρχικά ο Ηρακλής προσπάθησε για το γκολ με την άστοχη κεφαλιά του Ζαχόρα ενώ μέχρι την λήξη του α’ μέρους η Skoda Ξάνθη είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Στο 38’ με τον Σολάρι, στο 41’ με τον Σολτάνι και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και πάλι με τον Αργεντινό επιθετικό έχασε πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.
Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους η πιο μεγάλη στιγμή ήταν για την Skoda Ξάνθη που με τον Πέτρο Μάνταλο στο 47’ είχε μοναδική διπλή ευκαιρία όμως το πρώτο σουτ του βρήκε στο αριστερό δοκάρι και το δεύτερο έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια είχαν κι άλλες ευκαιρίες κυρίως με τις δύο φάσεις του Ράνου να πάρουν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης αλλά τελικά ο Ηρακλής πιο τυχερός εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Ζαχόρα στο 87’ και νίκησε με 1-0.
 
Οι συνθέσεις:
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Σαββίδης, Κοντέων (39’ Κραγιόπουλος), Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Κυριάκος, Ματσούκας (61’ Ονουάτσι), Γιάρολιμ (54’ Τσιλιανίδης), Ζαχόρα.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Χοσέμι (46’ Βάλλας), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Σουάρεζ, Σολτάνι (65’ Τριάδης), Σολάρι (71’ Ράνος).
 
Στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα
 Μετά την αποτυχημένη έξοδο στο «Καυτανζόγλειο» για το θεσμό του κυπέλλου, η Skoda Ξάνθη στρέφει ξανά την προσοχή της στο πρωτάθλημα, εκεί όπου την ερχόμενη Κυριακή στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής θα αναμετρηθεί στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ. Το ευχάριστο για τον «νέο» προπονητή της, Ράινερ Μάουρερ είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, εκτός από αυτό του Χοσέμι, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο χθεσινό ματς.
Ο Γερμανός τεχνικός πάντως αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Δ. Κυριακίδη (τέρμα) και Ντιέ – Ντε Γκούζμαν – Μαρίν που πήραν ανάσες καθώς δεν αγωνίστηκαν.
Η αποστολή της ξανθιώτικης ομάδας επέστρεψε χθες το βράδυ στη βάση της ενώ σήμερα το πρωί θα κάνει προπόνηση – αποθεραπεία. Άλλη μία προπόνηση θα πραγματοποιήσει το πρωί του Σαββάτου και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα διανυκτερεύσει ενόψει του κυριακάτικου αγώνα.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…