Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μύδια με φασόλια μαυρομάτικα

Μύδια με φασόλια μαυρομάτικα

0

-500 γρ. φρέσκα μύδια

-200 γρ. γρ. μαυρομάτικα φασόλια

-2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

-3 κ.σ. κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

-1 κ.σ. κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

-1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

-50 γρ. λευκό κρασί

-100 γρ. νερό

-¾ κ.γ. αλεύρι

-2 λεμόνια

-40 γρ. ελαιόλαδο

-Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-Αλάτι

Βράζουμε τα φασόλια για 20′ ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την πιπεριά και τα σκόρδα για 1’, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι.

Μαγειρεύουμε για 2’, προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…