320 γραμμάρια ρύζι basmati
2 πρέζες αλάτι
2 ½ κουταλιές σησαμέλαιο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
8 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
16 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
20 φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές σόγια σος
Σε ένα λεπτό σουρωτήρι τοποθετείτε το ρύζι και το ξεπλένετε απαλά κάτω από την βρύση με κρύο τρεχούμενο νερό.
Στην συνέχεια το τοποθετείτε σε μια βαθιά μεσαία κατσαρόλα και γεμίζετε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθεί και το νερό να το ξεπεράσει 1 ½ δάχτυλο.
Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνετε την φωτιά στο 3 ( για τα μάτια που έχουν μέχρι 9) και σκεπάζετε με ένα καπάκι.
Μόλις το νερό σωθεί αποσύρετε από το μάτι της κουζίνα και ανοίγετε το καπάκι.
Τοποθετείτε μια πετσέτα έτσι ώστε να σκεπάζει την κατσαρόλα και ξανακλείνετε το καπάκι. Αυτό βοηθάει ώστε η πετσέτα να μαζέψει την υγρασία και το ρύζι να γίνει σπυρωτό.
Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια του ανανά και το ρύζι και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά.
Σβήνετε με την σόγια σος και προσθέτετε τελευταία στιγμή τα φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα, τα τοματίνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το τηγανιτό ρύζι το οποίο από μόνο του αποτελεί ένα κυρίως πιάτο.