Για το φύλλο
-500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
-1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
-4 πράσα
-3 κουταλιές τραχανά γλυκό
-300 gr ανθότυρο
-3 αυγά
-1/2 κούπα γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
-1 κουταλάκι κοφτό ξύσμα μοσχοκάρυδου
-3 – 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
-σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για διακόσμηση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε λίγο νερό, περίπου 15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 20 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό. Τότε ρίχνουμε το γάλα και βράζουν λίγο ακόμα, ενώ ανακατεύουμε για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα το ανθότυρο. Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα μοσχοκάρυδου. Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε τα αυγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι, και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε 3 – 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη για να γίνει το μείγμα λίγο σφιχτό και λίγο αλάτι ανάλογα με την προτίμησή μας.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, στρώνουμε το ένα σε βουτυρωμένο ταψάκι 24εκ. κι απλώνουμε τη γέμιση, αφού έχει χλιαρύνει καλά. Στη συνέχεια κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αραιωμένο σε νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο…