Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καραμελωμένη λεμονόπιτα

Καραμελωμένη λεμονόπιτα

0
lemonopita
170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
170 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
85 γρ. ψίχα αμυγδάλου, ασπρισμένη και τριμμένη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη µε ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
Για τα καραμελωμένα λεμόνια
200 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
4 λεμόνια, ακέρωτα
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό μέτριο ταψάκι. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρυσαφί χρώμα, κουνώντας απαλά το τηγάνι. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζάχαρη στη βάση του ταψιού. Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα 3 λεμόνια, τα ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας και το λευκό μέρος και τα κόβουμε σε ροδέλες τις οποίες τοποθετούμε στην καραμέλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τα αβγά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Βάζουμε µια πιατέλα πάνω στο ταψί και κρατώντας το µε µια πετσέτα αναποδογυρίζουμε την πίτα.
 
  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…