Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Γυαλιά-Καρφιά στα Δικαστήρια Ξάνθης… και πάλι

Γυαλιά-Καρφιά στα Δικαστήρια Ξάνθης… και πάλι

0
dikasthria 1-web
Στόχος αγνώστων έγινε χθες τα ξημερώματα το κτήριο με μήνυμα αντιεξουσιαστών
 
Έσπασαν τα τζάμια στις πόρτες και πέταξαν μαύρη μπογιά. Το θέμα της ελλιπούς φύλαξης ξανά στο προσκήνιο
 
Τα ξημερώματα της Παρασκευής το κτήριο των Δικαστηρίων Ξάνθης υπέστη βανδαλισμούς. Άγνωστοι προέβησαν σε υλικές ζημιές σπάζοντας τα τζάμια από τις πόρτες του κτηρίου και πετώντας μπογιές, ενώ παρατηρήθηκε στην πρόσοψη του κτηρίου στο αριστερό μέρος το σύνθημα: «Λευτεριά στο Σακκά», που παραπέμπει σε μήνυμα αντιεξουσιαστών της Ξάνθης για το προφυλακιστέο σύντροφό τους.
 
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα
Άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι δράστες για την αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση. Όπως εκτιμάται, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, οι ταραξίες, που ήταν περίπου 2-3 άτομα, προκάλεσαν ζημιές, στις οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, ενδέχεται να μην χρησιμοποιήθηκε καν κάποιο εργαλείο καθώς είναι δυνατό να προκληθούν ακόμα και με τα χέρια. Η αστυνομία έχει σκοπό να προβεί σε έλεγχο των καμερών ασφαλείας των γύρω καταστημάτων προκειμένου να συλλέξει παραπάνω στοιχεία για την ταυτότητα τους.
 
Στο προσκήνιο ξανά το θέμα της φύλαξης του κτηρίου
dikasthria 2-webΣτο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα φύλαξης του κτηρίου για ακόμη μία φορά μετά το χθεσινό περιστατικό. Άλλωστε είναι προφανές πως ο μοναδικός αστυνομικός που βρίσκεται στο κτήριο και εκτελεί χρέη φύλαξης της εισαγγελίας δεν επαρκεί για όλες τις ώρες που λειτουργούν τα Δικαστήρια. Δικηγόροι και υπάλληλοι του δικαστικού μεγάρου, είχαν επισημάνει και στο παρελθόν ότι το γεγονός αυτό ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι γίνονται εύκολα αντιληπτοί, αν αναλογιστεί κανείς το τι μπορεί να συμβεί στους χώρους του κτηρίου τις μέρες που εκτελούνται δίκες έως αργά το βράδυ.
 
Επίθεση με μπογιές και στη Ηγουμενίτσα
Επίθεση με μπογιά, σημειώθηκε εχθές τα ξημερώματα και σε δημόσια κτήρια της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο, στο κτήριο της εφορίας, στο ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας και στο κτήριο της ΔΕΗ. Βέβαια δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενώνουν τα δύο περιστατικά, ωστόσο η πιθανή μεταξύ τους σύνδεση ερευνάται από τη αστυνομία.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…