-1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
-54 γρ. + 27 γρ. ελαιόλαδο
-60 γρ. ξύδι βαλσάμικο
-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα)
-300 γρ. τοματίνια (κομμένα στη μέση)
-240 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)
-Αλάτι – πιπέρι
Για το μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών
-3 γρ. δεντρολίβανο
-2 γρ. ρίγανη
-2 γρ. θυμάρι
-2 γρ. ματζουράνα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μυρωδικών. Αλείφουμε τα φιλέτα με τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο (54 γρ.) και τα αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το μείγμα μυρωδικών στα φιλέτα ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο (27 γρ.) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε προσωρινά το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Σοτάρουμε τα τοματίνια για 2 λεπτά, σβήνουμε με το βαλσάμικο και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Αν το τηγάνι μας δεν έχει αρκετά υγρά προσθέτουμε 1/4 νερό (60 γρ.).
Προσθέτουμε το βασιλικό και καλύπτουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με τις φέτες της μοτσαρέλας.
Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει και να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.