Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας: Μία πρωτόγνωρη ευκαιρία για τη δημοσιογραφική κοινότητα

Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας: Μία πρωτόγνωρη ευκαιρία για τη δημοσιογραφική κοινότητα

1

Με το γενικό τίτλο «Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης» διοργανώθηκε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό iMEdD στις 5-9 Οκτωβρίου

Ομιλίες, συζητήσεις, workshops και αλληλεπίδραση με πάνω από 100 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές. Θεματική και για την τοπική ειδησεογραφία

Στο εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας, για μία εβδομάδα, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου τα φώτα έπεσαν στους δημοσιογράφους, αυτή τη φορά όχι για να ενημερώσουν, αλλά για να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να αναπτύξουν προβληματισμούς, να μοιραστούν προτάσεις και αλληλοεπιδράσουν για μικρά και μεγάλα ζητήματα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Αυτή η μοναδική ευκαιρία δόθηκε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό iMEdD, που διοργάνωσε τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 500 μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας και πάνω από 100 καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές καθώς και εκπρόσωποι ανεξάρτητων Οργανισμών.

Ομιλίες, συζητήσεις, workshops, διαδραστικά data installations, έδωσαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν θεματικές για την εμπιστοσύνη στα μέσα και τους δημοσιογράφους, την αξιοπιστία στην είδηση, τις πολεμικές ανταποκρίσεις, τα ψηφιακά εργαλεία, και πολλά ακόμη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, δύο έρευνες πανελλαδικής εμβέλειας που διεξήγαγε το iMEdD σε συνεργασία με το τμήμα Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχετικά με την άποψη για τους δημοσιογράφους, αλλά και την άποψη των ίδιων των δημοσιογράφων για τους συναδέλφους τους.

Ακόμη, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθη και η θεματική της τοπικής δημοσιογραφίας με έμφαση της εμπιστοσύνη και την αλληλεπίδραση με τις κοινότητες. Σε αυτή την ενότητα την εμπειρία της Ξάνθης και της εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, μετέφερε η εκδότρια Ελένη Διαφωνίδου, ενώ παραδείγματα περιφερειακής ειδησεογραφίας μετέφεραν επίσης, η Νατάσσα Βαφειάδου από τον «Παρατηρητή της Θράκης», τον Michael Bolden, CEO και Εκτελεστικό Διευθυντή του American Press Institute, τον Nicholas Dawes, Εκτελεστικό Διευθυντή του THE CITY της ΝΥ, τον Τerry Egger, π. Διευθύνοντα Σύμβουλο/Εκδότη του Philadelphia Media Network Inc, τον Γιάννη Καλαϊτζάκη από την Κρητική Επιθεώρηση, τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κοντοκώστα, την Ανθή Παζιάνου από το stonisi.gr, την Mari Horve Reite, Debate editor στο Fædrelandsvennen της Νορβηγίας, τη Μαρίνα Ριζογιάννη, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τον Γιώργο Τούλα από την Parallaxi, τον Γιώργο Τσαντίκο από το typos-i.gr και τη Σοφία Χριστοφορίδου, από την εφημερίδα “Μακεδονία”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…