Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παγωτό αρμενοβίλ

Παγωτό αρμενοβίλ

0

-200 γρ. ζάχαρη

-200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα

-500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-75 γρ. μπεζέδες

-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

-γκανάζ σοκολάτας

Σε 1 τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη με τα ψημένα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μία λαδόκολλα και μπορούμε να τα σπάσουμε ή με πλάστη και πετσέτα ή στο μπλέντερ.

Σε 1 μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, τους σπασμένους μπεζέδες, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 25×35 εκ.

Καλό είναι να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί κάτω από το τσέρκι ώστε να βγουν πιο εύκολα τα κομμάτια.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και σερβίρουμε με γκανάζ σοκολάτας και προαιρετικά με μπεζέδες και καραμελωμένα αμύγδαλα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
  • Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

    250γρ κανταΐφι 250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 4 αυγά 250γρ γιαούρτι στραγγιστό 300…
  • Φασόλια φούρνου λευκά

    -500γρ. Φασόλια Γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς -½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι, …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …